A legjobb programok tanuláshoz, plusz tippek az új tanévre

Miként az lenni szokott, ez a nyár is elmúlt, így ismét indul a suli. Ennek kapcsán – szokásunkhoz híven – készítettünk egy összeállítást, amelynek reményeink szerint gyakorlatban is hasznát veszik a diákok, hogy a számítógépüket tökéletesen felkészítsék az új tanévre. Ehhez mutatunk pár tippet, illetve megmutatjuk, melyek a legjobb programok tanuláshoz. 

A legjobb programok tanuláshoz

A helyzet az, hogy hatalmas változás nem állt be tavaly óta az ajánlható programok listájában, így arra gondoltunk, inkább csokorba szedjük az eddig megjelent teszteket, amelyekben a diákok számára (is) hasznos szoftverek és online szolgáltatások részletes bemutatása szerepelt. Így nem egy cikkóriáson kell átverekedniük magukat, hanem az alábbi listából kiválaszthatják a számukra legérdekesebb témaköröket és egy kattintással megnyithatják a kívánt cikket, amelyben ott sorakoznak a legjobb szoftverek és szolgáltatások, amelyeknek biztosan hasznát veszik az idei tanévben. Lévén diákokról van szó, igyekeztünk főleg ingyenes megoldásokat begyűjteni, illetve odafigyeltünk rá, hogy ne csak a windowsos PC-t, hanem a Macet, vagy esetleg Linuxos PC-t használók is találjanak megfelelő megoldásokat. Lássuk a gyűjteményt:

Talán ennyi elegendő lesz kezdésnek. Értelemszerűen a gyűjtemény folyamatosan bővül Tanulás rovatunkban, így aki most nem talált kedvére valót (vagy ezeket már mind ismerte), annak is érdemes visszanéznie és belesni, van-e új eszköz, ami segítheti a napi tanulást.

Tippek az új tanévre

A teljesség kedvéért összeszedtünk még néhány korábbi tippet is, amelyek jól jöhetnek a számítógép előkészítéséhez az új tanévre. Illetve mutatunk pár olyan alkalmazást, amelyekkel a már esetleg lassuló PC és Mac kitakarítható és optimalizálható, hogy a rendszer is újult erővel szolgálhasson ki mindenkit szeptembertől. Íme:

Ne maradjon le erről sem!