Szabadon felhasználható tartalmak | KKV linkek gyűjtemény

Szabadon felhasználható tartalmak: fotók, videók, vektoros ábrák, zenék, hangeffektek, karakterkészletek (fontok), ikonok, textúrák

Ez a Techwok.hu kkv-knak szóló, ingyenes gyűjtőoldala, amelyen szabadon felhasználható tartalmak (több ezer ingyen letölthető és saját kiadványok, projektek készítéséhez szabadon felhasználható fotó, videó, vektoros ábra, betűkészlet, zene, hangeffekt, textúra és ikon) gyűjtőoldalainak közvetlen linkjei találhatók, kategóriákra osztott elrendezéssel.

Fotók


Visual Hunt

Rengeteg ingyen felhasználható (CC0 licenc alatt megjelent) fotó.

Pixabay

Valószínűleg a legnépszerűbb képmegosztó, amelyen szabadon felhasználható fotókat találunk. Szabadon felhasználható tartalmak esetén ez az oldal az etalon. Reméljük mind többen követik majd a példáját, más témakörökben is.

Pexels

Szintén egy jól használható és szabadon felhasználható fotókat tartalmazó oldal.

Fortepan

Szóba se állnánk többé magunkkal, ha kihagynánk ezt a csodálatos magyar gyűjteményt. Nosztalgiázni sem utolsó!

Librestock

Kis csalás: ez ugyanis nem egy önálló fotógyűjtemény, hanem egy zseniális, összesített kereső, amely közel 50 képgyűjteményben keres egyszerre. Természetesen csupa olyanban, amelyekben ingyen felhasználható fotókat találunk.

Unsplash

Egy kifejezetten művészi fotókat csokorba gyűjtő oldal. Nagyon szép képek, szabad felhasználásra. Mellesleg hátérképnek sem utolsók!

 

Vektoros grafikák


Freepik

Valójában ennél praktikusabb gyűjtemény nincs. Használhatjuk az innen letöltött vektoros grafikákat teljesen ingyen is, ha feltüntetjük, hogy erről az oldalról vannak (a licenc részletei megtalálhatók az oldalon), de mindössze havi 10 dollárért úgy is letölthetünk, hogy sehol nem kell megemlékeznünk arról, hogy eredetileg itt találtuk a kérdéses képeket. Mindkét esetben nélkülözhetetlen gyűjtemény.

Vecteezy

Jól összeválogatott gyűjtemény, rengeteg vektoros grafikával, minden témakörben.

Vectorportal

Kiváló összeállítás, jó minőségű vektoros rajzokból. Feltétlenül érdemes böngészni a kínálatát.

Freevector

Egy, a Freepik szellemiségéhez hasonló oldal, ahol szintén temérdek vektoros ábra található, különféle licenceléssel. A legtöbbet a Freevector linkjének feltüntetésével használhatjuk ingyen (személyes és üzleti célra egyaránt), de akadnak teljesen szabadon felhasználható ábrák is a gyűjteményben.

 

Ikonok


Flaticon

Hasonlóan a Freepikhez, itt is két lehetőségünk van: vagy teljesen ingyen használjuk a gyűjtemény ikonjait, de akkor fel kell tüntetnünk a forrást, vagy előfizetünk havi 10 dollárért és onnantól a letöltött ikonokat úgy használjuk, ahogy szeretnénk, ráadásul több ezer prémium ikon üti még a markunkat.

Iconmonstr

Több ezer ikonból álló, folyamatosan bővülő gyűjtemény, amelynek minden darabját ingyen használhatjuk.

Fontawesome

Egy különleges ikongyűjtemény, amelyet elsősorban weboldalunkon tudunk felhasználni, webes fontként, kódból. De mivel ttf és otf fontkészletként is letölthető, így tulajdonképpen bármilyen kiadványszerkesztőben vagy szövegszerkesztőben kihasználhatjuk, mint méretes ikon gyűjteményt.

Endless Icons

Az oldal egyenként és csoportosítva is kínál jó minőségű ikonokat, melyeket PNG és SVG formátumban tölthetünk le. Ízléses, jól sikerült gyűjtemény.

Aiconica

Itt kategóriákba sorolva találjuk az ikonokat. Vektoros formátum nincs, csak GIF vagy PNG formátumban tölthetők le, a méretüket azonban már a letöltés előtt meghatározhatjuk.

 

Videók


Pexels

Ha rövid, jó minőségű videó jelenetekre van szükségünk, ezt az oldalt ki ne hagyjuk. Nagy választék, teljesen ingyen.

Pixabay

Bizony, a Pixabay nem csak szabadon felhasználható fotókkal halmoz el minket, hanem videókkal is. Kényelmesen kereshetünk, s hát van is miben, mivel elég méretes a választék.

Vimeo

A Vimeo egy remek videomegosztó portál. De több is annál: ingyen felhasználható anyagokat is találunk itt. Érdemes kutakodni.

Coverr

A Coverr kicsit eltér a többiektől. Itt elsősorban olyan videókat kínálnak, amelyeket weboldalunk csinosítására érdemes bevetni. Manapság divatos, szóval van miért csemegézni a hetente bővülő kínálatból.

Videezy

Akár 4k-s videókat is lelhetünk ebben a gyűjteményben.

Videvo

Hatalmas gyűjtemény, amelyet nem szabad kihagyni. Viszont oda kell figyelni a böngészésekor, mert rengeteg Shutterstock anyag is belekeveredik a gyűjteménybe. Elválasztva ugyan, de azért könnyen bele lehet kavarodni. Ha ezt elviseljük, cserébe rengeteg remek kis videóval gazdagodhatunk.

 

Mockupok


Pixeden

Ha létezik tökéletes mockup válogatás, akkor ez az! Szinte minden témakörben találunk itt jó minőségű, szabadon alakítható PSD összeállításokat. Címlapok, címkék, okostelefon kijelzők várják, hogy átszabjuk a tartalmukat.

Graphic Burger

Szintén remek gyűjtemény, ha jó minőségű és változatos mockupokat keresünk.

Smartmockups

Ha szoftvereket, mobil appokat akarunk látványos köntösben prezentálni, ennél az oldalnál aligha találunk jobbat. Még Photoshop sem kell: csak töltsük fel a képernyőképet a kiválasztott eszköz fotójánál és az oldal automatikusan elkészíti a végleges fotót, amelyen már az adott eszközön “fut” a programunk.

Perfect Pixels

A Perfect Pixels szintén az alkalmazásfejlesztőknek kínál remek mockupokat PSD formátumban. Nagyon látványosak és igényesek!

Pixel Buddha

A Pixel Buddha ugyan eladásra is kínál képeket, de az ingyenes részlegen (Freebies) is van minóbős mazsolázni.

 

Zenék és hangeffektek


Youtube Music Library

Ingyenes zenére van szükségünk a megosztásra váró videónkhoz? Nem kell messzire mennünk, a Youtube-on ugyanis bőven találunk dalokat e célra!

Youtube Audio Library

A Youtube-nál valószínűleg úgy voltak vele, hogy ha már zenei aláfestéseket szedtek csokorba ingyen, legyen egy gyűjteményük díjmentesen felhasználható hangeffektekből is. Íme!

Free Music Archive

Nevéhez hűen ingyenes dalok sokaságát kínálja Creative Common licencek alatt ez az oldal. Hogy pontosan milyen felhasználásra engedélyezett a kiválasztott dal, azt mindig megtudjuk az oldalon lévő licencekből.

Free Sound Effects

Itt nem dalokat, hanem hangeffekteket tölthetünk le ingyen, hogy felhasználjuk azokat saját projektjeinkhez.

Musopen

A Musopen oldalon klasszikus zenéket tölthetünk le, különféle licencelési megoldásokkal. Minden kiválasztott dalnál pontosan kideríthető, hogy milyen feltételek mellett használhatjuk fel azt ingyen.

Bensound

Ezen az oldalon rengeteg Creative Commons licenc alá eső dalt találunk, többféle zenei stílusban. Itt is érdemes áttanulmányozni a licence feltételeket, de videókhoz, szoftverekhez, animációkhoz például szabadon használhatók az innen letölthető zeneszámok.

Mobygratis

Kifejezetten videókhoz, filmekhez felhasználható zenei aláfestések gyűjteménye. Használata regisztrációhoz kötött, s a letöltésnél azt is meg kell adnunk, pontosan milyen alkotáshoz szeretnénk felhasználni a kiválasztott dalt.

SoundBible

Egy fantasztikus gyűjtemény, amelyben mindenféle hangeffekt megtalálható, jó minőségben, egyszerűen, regisztráció nélküli letöltési lehetőséggel. Kell ennél több?

Facebook Hanggyűjtemény

Ezeket a zenéket ugyan csak Facebook és Instagram posztjainkban használhatjuk, ha viszont épp erre van szükségünk, akkor nagyon jól jöhetnek.

Free Stock Music

A neve lapján nagy meglepetés már nem érhet senkit, a Free Stock Music oldalról ingyen tölthetünk le szabadon felhasználható dalokat, egy halom népszerű zenei stílusban.

 

Fontok, betűkészletek


Google Fonts

Ha videóknál és zenéknél a Youtube-bal kezdtünk, akkor itt a Google lesz a befutó, hála a több száz ingyenes betűkészletnek, amelyeket ezen az oldalon felhalmoztak. Nem csak webes felhasználásra!

Fontsquirrel

Azon kevés oldalak egyike, amelyeken üzleti célú felhasználásra is tömegesen találunk ingyenes fontokat. Érdemes csemegézni.

Adobe Behance

Rengeteg kiváló minőségű, igényesen elkészített betűkészlet vár itt ránk, személyes vagy üzleti felhasználásra. Ez sajnos mindig az adott betűkészlettől függ. De megéri a fáradtságot, ha időt szánunk a megfelelő betűtípus felkutatására. A kivitelezésre itt nem lesz panasz! Az Adobe Behance egyébként szintén a szabadon felhasználható tartalmak után vadászók Kánaánja. Lévén rengeteg szakember osztja itt meg ingyen is a műveit, mások boldogulására.

FontSpace

A többi oldalon sajnos nem egyszerű kiszűrni az unicode karaktereket, így a végére egy olyat hagytunk, amely ezt megteszi nekünk. A FontSpace fenti linkjére kattintva kifejezetten azok a betűtípusok jönnek be, amelyek támogatják a magyar ékezetes karaktereket is.

 

Textúrák


Subtle Patterns

Az egyik legjobb textúra gyűjtemény, legalábbis ha kifinomult, ízléses dolgokra vágyunk.

Texturer

Elsősorban a 3D-s modellezéshez találunk itt rengeteg jó minőségű textúrát, kategóriákba rendezve, áttekinthetően tálalva.

Patternico

Ez nem kifejezetten gyűjtemény, hanem textúra generáló oldal. Pontosabban: ikonokból készíthetünk kitöltő mintát.

Pixeden

Igen, Pixeden. De mit tegyünk, ha azon az oldalon még mintákból és hátterekből is kifejezetten jó válogatás található? S bár nem minden van ingyen, de elkülönítve átnézhetők az ingyenes, szabadon felhasználható tartalmak is.

Lost and Taken

Kifejezetten nagy gyűjtemény. Érdekesség, hogy az oldal olyan, mintha egy webshopban vásárolnánk. Fizetnünk viszont nem kötelező, ránk van bízva, hogy adományozunk-e a készítőknek az egyes textúrák letöltéséért, vagy inkább ingyen szeretnénk bitorolni azokat.

 

A szabadon felhasználható tartalmakat gyűjtő oldalakból álló válogatásunkat nagy odafigyeléssel állítottuk össze és folyamatosan frissítjük, karbantartjuk. Ennek ellenére elképzelhető, hogy az idők során változnak az itt összegyűjtött oldalak licenc feltételei. Éppen ezért kérjük, hogy bármilyen típusú és témájú fájlt töltenek is le saját vagy üzleti felhasználásra, mindig nézzék meg a felhasználására vonatkozó aktuális licenc feltételeket az adott oldalon. A Techwok.hu és a kiadó nem vállal semmiféle felelősséget a nem megfelelő felhasználásból eredő bármilyen kárért. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy bizonyos esetekben – például pólóra nyomásnál – olykor nem engedélyezett például a vektoros képeknél az üzleti célra történő felhasználás még akkor sem, ha amúgy más célra ingyen felhasználhatnánk a kérdéses képet! Így bár a szabadon felhasználható tartalmak az esetek többségében valóban korlátozások nélkül alkalmazhatók akár üzleti felhasználásra is, nem árt odafigyelni. Ha viszont szánunk erre egy kis időt és figyelmet, rengeteg pénzt spórolhatunk vele cégünknek, miközben professzionális végeredményt kapunk.

 

Techwok.hu Kiadványok | Hasznos, ingyenes e-bookok, referencia kártyák

A Techwok Kiadványok oldalt azzal a céllal hoztuk létre, hogy egy helyre gyűjtsük ingyen letölthető e-bookjainkat. Olvasóink több témakörben is találnak itt olvasnivalót PDF és EPUB formátumú e-könyvek formájában. Ugyancsak itt letölthető és kinyomtatható referencia kártyák is található Windows, macOS rendszerekhez, illetve a Microsoft Office alkalmazásokhoz (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote).

 

Jó minőségű, kereső-optimalizált tartalom blogjához, online magazinjához.

Manapság egy céges honlap önmagában nem elegendő egy termék vagy szolgáltatás eladásához. Ha biztosan el akar jutni leendő vásárlóihoz, ügyfeleihez, megfelelő tartalomra is szüksége lesz. Nem egyszeri szövegírásról van szó: folyamatosan, több csatornán lesz szüksége friss, releváns, minőségi tartalomra.

A Szakíró.hu csapata a hazai kis- és középvállalkozásokat (kkv) segíti termékeik, szolgáltatásaik népszerűsítésében, a ma elérhető leghatékonyabb eszközzel: tartalommarketinggel. Emellett elkészítjük weboldalát, webshopját, landing page-ét is.

 

A Techwok.hu a kkv-knak is szól | Hirdessen nálunk!

Létrehoztunk egy oldalt, ahol ingyenes IT tudásanyagot talál minden hazai kis- és közepes vállakozás. A Techwok KKV rovatában folyamatosan jelentek meg a kkv-k mindennapi életét megkönnyítő és az üzletépítést segítő szoftvertesztek, felhasználói tippek. Látogassanak el oldalunkra naponta, hogy ingyenes tartalmainkat olvasva elősegítsék cégük gördülékenyebb és sikeresebb működését.

Hirdetne oldalunkon? Kérje testreszabott egyéni hirdetési ajánlatát erre a linkre kattintva.