iStudiez Pro: ha hatékonyan menedzselnéd a tanulmányaidat

Lassan újabb tanév veszi kezdetét, így elkezdtük összegyűjteni azokat az alkalmazásokat, amelyeknek hasznát vehetik a diákok – gimitől az egyetemig – és segítségükkel hatékonyabban és kényelmesebben végezhetik el az iskolai feladatokat.

Így akadtunk ré az iStudiez Pro nevű szoftverre, amelyről hamar kiderül: gyakorlatilag nélkülözhetetlen, ha tényleg kényelmesen és átláthatóan akarjuk menedzselni az iskolai teendőket.

 

Minden egy helyen

Az iStudiez – nagyon leegyszerűsítve – egy digitális leckefüzet. Segítségével egy átlátható, rendkívül ízléses és modern felületen vezethetjük a napi teendőket, az órákat, előadásokat, műhelygyakorlatokat, edzéseket, leadási határidőket, vizsgaidőpontokat. Kinek kinek igénye és tantervi irányultsága szerint. A program elérhető Windows, macOS, iOS és Android rendszerekre egyaránt, s természetesen a különféle platformok között felhőben szinkronizálhatjuk az adatokat, így teljesen mindegy, melyikben írunk fel valamit, mindegyikben látni fogjuk.

A szinkronizálás saját szerveren keresztül megy, így nem vagyunk mondjuk az iCloudhoz kötve. A Windowsos és iOS-es változat is gond nélkül kommunikálhat egymással.

A tennivalók mellett – amelyekhez az iStudiez képes beemelni a hagyományos naptárbejegyzéseket is, például a macOS iCal naptárából – további extra információkat is tárolhatunk a programban: az összes tanár, oktató névjegyeit (ezeknél rögtön látszanak a hozzárendelt előadások, órák stb. is), de akár a vizsgaeredményeket is, szépen, grafikonokon megjelenítve, hogy miként alakul a tanulmányi eredményünk.

A modernizáció jegyében az online kurzusokat is vezethetjük, nem csak a tantermieket. Az ünnepnapokat, szüneteket is figyelemmel követhetjük benne.

Természetesen a naptárbejegyzések is a célnak megfelelően vannak felépítve.

Jelezhetjük kis ikonnal (ilyenekből továbbiakat is vehetünk az alkalmazáson belüli vásárlással), hogy pontosan milyen tantárgyról van szó (igencsak megkönnyíti az átláthatóságot), megadhatjuk az előadás, óra helyszínét (épület, osztály), jegyzeteket fűzhetünk hozzá, s persze ami igencsak fontos lehet: egy mozdulattal beemelhetjük az óraadó tanárokat is a címjegyzékünkből.

A tanmenet és az egyéni feladatok egyébként külön felületen is áttekinthetők, így azonnal láthatjuk, ha valamivel el vagyunk maradva, nem csak az adott napon szembesülünk vele. Természetesen a program mindenről küld értesítést is, így nem fogunk elfelejteni semmit, pláne nem egy vizsgát…

Féléves bontásban építhetjük fel a teljes adatbázist, így aztán az első naptól az utolsóig meglesz minden, rendezetten. Ha esetleg a diplomamunka megvédése után nekilátnánk egy teljes tanulmányi élménybeszámoló írásának, hát ezen a programon nem múlik majd, hogy mindenre emlékezzünk (feltéve persze, hogy szorgalmasan jegyzeteltünk benne mindent).

 

Több változatban

Mint már említettük, az iStudiez több platformon áll rendelkezésre, de ezen belül is van belőle két változat: egy ingyenes Lite és egy fizetős Pro.

Tegyük a szívünkre a kezünket, senkit nem fog meglepetésként érni, hogy az ingyenes változat kevesebbre képes. De ettől még a programmal való ismerkedésre abszolút tökéletes.

Aki komolyan gondolja, annak viszont érdemes beneveznie a Pro verzióra a számítógépen vagy mobilon (esetleg kényelmi szempontból mindkettőn), mert meglátásunk szerint az iStudiez Pro hatalmas segítség lehet a tanulmányok során. Gyorsabban és egyszerűbben láthatjuk át az összes iskolai tennivalót, legyen szó gimnáziumról vagy egyetemről, de meg merjük kockáztatni, hogy már általános felső tagozatban is. Ezen az oldalon elérhetők a Pro és Lite verziók egyaránt, minden platformra.

A teszthez használt iPadet az iCentre.hu biztosította számunkra.

Ne maradjon le erről sem!