PDF darabolás oldalak, könyvjelzők, fájlméret stb. alapján

Szinte mindenki találkozik napi szinte különféle PDF dokumentumokkal. Lehet szó e-bookról, digitális tananyagról, digitális magazinról, vagy éppen e-mailben kapott szerződésekről. A PDF formátum sokoldalúan használható, nagyon praktikus, ha dokumentumok digitális megosztásáról, tárolásáról van szó. Viszont belenyúlni egy kész PDF fájlba korántsem könnyű. Mutattunk már olyan profi alkalmazásokat, amelyekkel a végletekig átszabhatunk egy PDF dokumentumok (Windowsra itt, macOS-re és iOS-re itt találni erre példát). De mutattunk már remek offline és online PDF szerkesztőket is (például itt és itt), amelyekkel egy-egy ilyen dokumentum egyszerűbb átalakítása (oldalak exportálása, átrendezése stb.) oldható meg, teljesen ingyen. Ma ez utóbbiak sorát bővítjük, méghozzá olyan megoldásokkal, amelyek a PDF darabolás mesterei. Ezekkel a PDF darabolása megoldható oldalak, fejezetek, meghatározott méret stb. alapján egyaránt.

PDF darabolás oldalak, könyvjelzők, fájlméret stb. alapján

Első ajánlatunk a teljesen ingyenes Easy PDF és annak PDF Split része, amely a nevéhez hűen kifejezetten a PDF fájlok darabolására hivatott. Itt oldalak alapján darabolhatunk, vagyis a PDF feltöltése után kiválaszthatjuk, hogy mely oldalaknál szeleteljen a program. Ezután elindíthatjuk a folyamatot, amely kifejezetten gyorsan végigmegy nagyobb fájlok esetében is, a feladat végeztével pedig közvetlen letöltési linket kapunk minden egyes darabhoz, illetve arra is van lehetőség, hogy egyetlen ZIP fájlban töltsük le a darabokat.

Van offline ötletünk is, ráadásul az sokkal változatosabb szempontok alapján képes “szétkapni” a PDF dokumentumokat. A PDFsam Basic a PDFsam egyszerűsített változata, amely ugyan nem olyan ügyes, mint a fizetős verzió, de a otthoni használatra valószínűleg több, mint elég. Ráadásul cross-platform, van belőle windowsos, maces, linuxos változat egyaránt.

Itt is kérhetjük a PDF oldalszámok alapján történő darabolását, ráadásul itt nem csak fix számok alapján dolgozhatunk, hanem meghatározhatjuk, hogy pl. minden harmadik oldalnál vágjon, vagy esetleg minden egyes oldalból külön PDF készüljön. Emellett itt a készülő PDF verzióját is kiválaszthatjuk és a tömörítést is szabályozhatjuk (legyen vagy sem).

További érdekesség, hogy a program képes könyvjelzők alapján is darabolni, vagy ami még ritkább: megadhatjuk, hogy mekkora legyen a leendő darabok maximális fájlmérete, s a program ennek megfelelősen szabdalja szét az eredeti dokumentumot. Igen praktikus lehetőségek ezek, amelyekért legtöbbször komoly összegeket kell kifizetnünk az erre alkalmas szoftverekért. Itt viszont megússzuk ingyen.

Ne maradjon le erről sem!