Valóban hatékony PDF szerkesztő iPhone-ra és iPadre

Korábban már bemutattuk a Readdle PDF Expert 2 szoftverét, amely az egyik leggyorsabb és legjobban használható alternatív PDF szerkesztő macOS-re. A programnak van egy iOS-re készült “kistestvére” is, amelyből a napokban megjelent a legújabb, 6-os verzió. Egy valóban hatékony PDF szerkesztő iPhone-ra és iPadre.

 

PDF szerkesztő iPhone-ra és iPadre

A PDF Expert 6 iPhone-os és iPades verziója mostantól szinte milliméterre pontosan azt nyújtja, amit a maces változat: teljes PDF szerkesztő eszköztárat. Ebben immár nem csak az eddig megszokott megjegyzéses, kiemeléses, digitális aláírásos megoldások tartoznak bele, hanem az is, hogy teljesen átszerkeszthetjük egy PDF dokumentum szöveges és képi részeit, linkjeit.

Törölhetünk vagy átírhatunk szövegrészeket, újakat szúrhatunk be, kivehetjük a feleslegessé vált képeket, illusztrációkat stb. Ugyanígy linkeket is betehetünk anyagainkba, akár szöveghez, akár képhez (kijelölhető a kívánt terület és választhatunk a dokumentumon belüli navigálás és az internetes linkek megadása között).

A program teljesen új dizájnt kapott, sokkal áttekinthetőbb a fájlkezelő rész, ráadásul immár közvetlen Dropbox, Box, Google Drive, OneDrive, s persze iCloud elérésünk is van az appból, így a felhőben tárolt dokumentumokkal kényelmesen dolgozhatunk.

Érdekesség, hogy PDF dokumentumainkat akár jelszavas védelemmel is elláthatjuk, így ha privát információkat tárolunk egy anyagban, nem kell hozzá számítógép, hogy levédjük, mostantól ez megoldható akár az iPhone-on is. Emellett a fejlesztők kicsit csiszoltak a keresés funkción is.

Ami pedig kifejezetten jópofa: akár nulláról is készíthetünk a programmal PDF fájlokat, mivel van opció új állomány létrehozására, az eszköztár pedig adott.

Mindent egybevetve a PDF Expert 6 továbbra is az egyik legjobb megoldás, ha gyorsan és kényelmesen akarunk PDF-eket megnyitni, illetve teljesen átszerkeszteni az iPhone-on vagy az iPaden. Átlátható, gyors és viszonylag olcsó, mindössze 10 eurós áron lehet a miénk az App Store-ból. A plusz felhő szolgáltatásokra és a megújult felületre ingyen frissíthetünk, ha rendelkeztünk a korábbi verzióval, az új szerkesztési funkciókat viszont alkalmazáson belül kell megvásárolni ebben az esetben is.

Ne maradjon le erről sem!