Ingyenes online PDF átalakítás és tömörítés, egyszerűen

Néhány nappal ezelőtt bemutattunk egy professzionális PDF szerkesztő szoftvert, amelyből van windowsos és maces változat egyaránt. Ha egyszer feltettük a gépünkre, onnantól semmi sem akadályozhat meg minket abban, hogy akár teljesen átszerkesszünk PDF dokumentumokat. De mi van akkor, ha éppen nem a saját gépünk előtt ülünk, s mégis átalakítanánk egy PDF anyagot? Nos, ekkor sem kell kétségbe esni, ott van ugyanis az akár teljesen ingyenes, online PDF átalakítás és szerkesztés lehetősége. Csak a megfelelő eszközt kell megtalálni. Ilyenekből mutattunk már jópárat, de ezúttal egy abszolút ingyenes és gyakorlatilag teljesen korlátozás-mentes szolgáltatást is megismertetünk olvasóinkkal.

 

EasyPDF: ingyenes online PDF átalakítás és tömörítés

Az Easy PDF a készítők ígérete szerint teljesen anonim és biztonságos dokumentumkezelést tesz lehetővé, amit sajnos nem állt módunkban ellenőrizni, így azt mindenkinek magának kell eldönteni, mennyire bízik meg egy online szolgáltatásban. Ehhez mérten érdemes céges anyagokat feltölteni konvertálásra, átszerkesztésre. Persze ha nincsenek titkaink, akkor ez tulajdonképpen részlet, mert ha ha megvan a bizalom és feltöltjük a kérdéses PDF-eket, akkor onnantól kezdve egy nagyon profi és a végletekig egyszerű eszköztárral dolgozhatunk, gyakorlatilag bármilyen platformon. Az Easy PDF használatához csak egy modern böngészőre van szükség. Az online szolgáltatás a következő lehetőségeket nyújtja:

  • Konvertálhatunk bármilyen PDF állományt szerkeszthető Word, Excel vagy PowerPoint állománnyá. Az átalakítás során szinte teljesen képes megőrizni a PDF eredeti tördelését (amennyire ezt a kérdéses célformátum megengedi). Ugyanígy akár AutoCAD formátumba is átalakíthatunk egy eredetileg PDF-ben készült anyagot, illetve egyszerű szövegfájlt is kreálhatunk PDF-ekből.
  • Létrehozhatunk PDF dokumentumot képfájlokból, Word dokumentumokból.
  • Képeket konvertálhatunk PDF-be és fordítva (PNG, JPG, GIF).
  • Darabolhatunk több fájlba, vagy éppen összefűzhetünk egyetlen PDF-be különféle PDF dokumentumokat.
  • Tömöríthetjük a túlságosan nagyméretű PDF dokumentumokat, hogy könnyebb legyen azokat elküldeni levélmellékletként, vagy feltölteni őket a fájlméretre érzékeny online rendszerekbe (állás portálok stb.).
  • OCR (szövegfelismerő) modul segítségével képként szkennelt szövegeket alakíthatunk szerkeszthető Word, Excel vagy PowerPoint állománnyá (sajnos ez a funkció magyar szövegekkel nem használható).

A szkennelt, magyar nyelvű dokumentumok esetében a rendszer OCR alkalmazása nem tud segíteni, így a karakterfelismerés során vesznek a magyar ékezetes betűk. Természetesen egy olyan PDF átkonvertálásakor, amelyben eleve kijelölhető, szerkeszthető szövegek voltak, ez nem történik meg, hiszen ott az OCR funkcióra nincs szükség.

Pozitívum viszont, hogy a fájlok feltöltése nem csak a számítógépről történhet, hanem Dropbox vagy Google Drive tárhelyről is. Így a felhőben tárolt anyagainkat is könnyedén konvertálhatjuk.

 

Összegzésül

Mindent egybevetve az Easy PDF szerintünk az egyik legegyszerűbben használható online PDF konvertáló és PDF tömörítő program. Ráadásul kellően gyorsan dolgozik. Kényes iratok konvertálására mindenki saját felelősségére használja, de a készítők szerint teljesen privát minden, teljes biztonságban használhatjuk az amúgy abszolút ingyenes és korlátozásoktól mentes online eszköztárat.

Ne maradjon le erről sem!