Online svájci bicska: ingyenes eszközök képszerkesztéstől a matekig

Vannak olyan online szolgáltatások, amelyekkel villámgyorsan végezhetünk el amúgy bonyolultnak tűnő feladatokat is. Ezek igencsak jól jönnek a napi munka során, ráadásul sok közülük teljesen ingyen áll a rendelkezésünkre, nem beszélve arról, hogy javarészt rendszerfüggetlenek, vagyis Windowson, Linxon, macOS-en egyaránt működésre bírhatók, tetszőleges böngészőben. Ma egy olyan online szolgáltatást mutatunk be, amely a hasznos és ingyenes eszközök tárháza. Amolyan online svájci bicska, amelyen képszerkesztéstől, a fájlkezelésen és programozáson át, a dátumokkal való számolásig az ég világon mindent megtalálunk.

Online svájci bicska: ingyenes eszközök tárháza a weben

A Pinetools egy kellemesen letisztult felületű weboldal, amelyen kategóriákra osztva sorakoznak a különféle online programok. Így gyorsan és egyszerűen kiigazodhatunk az amúgy tekintélyes méretű gyűjteményben.

A következő kategóriák között válogathatunk:

  • Matematika: valószínűleg senkit nem lep meg, de találunk itt számológépet, százalékszámítót, területszámítót stb.
  • Színek: webdizájnerek Kánaánja, legalábbis ha színekről van szó. Keverhetjük a palettákat, összehasonlíthatunk, nézhetünk komplementer színeket, vagy kimazsolázhatjuk egy-egy feltöltött kép palettáját, vagy egyes pixelek pontos színadatát.
  • Szövegek és listák: itt már meglévő vagy újonnan beírt listáinkat manipulálhatjuk, például megfordíthatjuk az elrendezést, vagy véletlenszerűen összekeverhetjük a listaelemeket, konvertálhatunk tabulátort szóközre vagy vissza, megszámolhatjuk a sorokat, ismétlődéseket hozhatunk létre stb.
  • Számok: itt van listagenerálási lehetőség számokból, római számokat konvertálhatunk, vagy bináris és hexadecimális számokat válthatunk át stb.
  • Dátum és idő: időpontokkal, dátumokkal végezhetünk különféle számításokat.
  • Képek: itt szinte egy komplett képszerkesztőt kapunk, bár kevésbé kényelmesen használható ez az eszköztár, mint amikor mondjuk egy dedikált online képszerkesztővel dolgozunk. Ettől függetlenül egy halom önálló színelési funkció, illetve szűrők és effektek segítségével csinosíthatjuk fotóinkat az oldalon.
  • Véletlenszerűség: emitt véletlenszám-generátort, “dobókocka-szimulátort”, vagy éppen véletlenszerű képminta generátort találunk stb.
  • Fájlok: fájlok darabolás, egyesítése, titkosítása, vagy éppen teljesen véletlenszerű adatokkal megtöltött állományok generálása sem okozhat többé gondot nekünk, ha ide tévedünk.
  • Programozás: ide különféle programozási segédletek kerültek, beleértve a CSS és HTML kódok “szépítésére” hivatott két eszközt, vagy a szintaxis kiemelőt. Utóbbi egészen sok programozási nyelvet ismer és még a színsémát is kiválaszthatjuk hozzá.

Mindent egybevetve a Pinetools egy nagyon jól sikerült online eszköztár. Persze nem hiánytalan, de azért igazán nem panaszkodhatunk. A fejlesztők rengeteg hasznos funkciót csokorba gyűjtöttek.

Ráadásul ezeket teljesen ingyen használhatjuk, még csak regisztrációra sincs szükség hozzá. Szóval feltétlenül érdemes megismerkedni vele.

Ne maradjon le erről sem!