TOP 5: a legjobb ingyenes online képszerkesztők

Manapság lavórnyi fotót lehet készíteni egy nap alatt, hiszen az okostelefonoknak köszönhetően állandóan a zsebünkben lapulhat egy viszonylag jó minőségű kamera. De a legtöbb fotóra azért ráfér egy kis retusálás, mielőtt megosztjuk azokat másokkal.

Online képszerkesztők, ingyen

Ha a fotók már a gépünkön vannak, de nincs telepítve hatékony képszerkesztő alkalmazás, az alábbi ingyenes online képszerkesztők valamelyikét érdemes bevetni. Ezek segítségével szinte minden fontos módosítást elvégezhetünk, amire mondjuk egy olcsóbb képszerkesztő szoftver alkalmas lenne.

Pixlr Editor

Ha valaki ült már Photoshop vagy legalább egy Paint .NET program előtt, annak nagyon ismerős lesz a Pixlr Editor felépítése. Ugyanúgy kapunk egy palettát a használható szerkesztő eszközökkel, és egy másikat a különféle funkciókkal: rétegkezelő, több lépéses visszavonás, navigáció.

A rétegkezelőben olyan nyalánkságokat is bevethetünk, mint a réteg-effektek (árnyék, ragyogás stb.), vagy például a rétegmaszk. Egy ingyenes online programtól már ez is igen szép funkciókészlet, ám még nem ejtettünk szót a temérdek szűrőről és a kiváló retusáló eszközökről. Természetesen fényelhetünk, konvertálhatunk, forgathatunk, méretezhetünk. Szóval megvan minden egy helyen, amire csak szükségünk lehet.
A kész anyagokat JPG, PNG, TIFF, BMP és a rétegeket megőrző PXD (Layered Pixlr Image) menthetjük. Utóbbit későbbi szerkesztésre.
Ha nem a gépre mentenénk, van lehetőség online tárolásra is, de ez esetben egy gyors regisztráción is át kell esnünk.

Pixlr Express

Aki egyszerűsített felületre vágyik, annak jó lehet a Pixlr Express , amely a fotók gyors effektezésében lehet a segítségünkre. A fényelésre és retusálásra szolgáló funkciókon felül itt találunk még megannyi képkeretet, látványos vizuális extrát is.

Szövegekkel is elláthatjuk képeinket, amihez ugyan rengeteg betűkészletet találunk a programban, de sajnos a többség nem támogatja az ő és ű karaktereket. Bár ezt sajnos megszokhattuk… Ettől még gyors retusáláshoz, egy fotó érdekesebbé tételéhez kiváló választás.

Sumopaint

A Sumopaint a nevéhez hűen egy digitális festővászon, amelyen kiélhetjük kreativitásunkat. Ha ilyenre van szükségünk, feltétlenül tegyük próbára. Ám ez az online alkalmazás nem csak erre képes, hasonló funkciókkal rendelkezik, mint a Pixlr Editor: rengeteg retusáló eszköz, effektek, szűrők, rétegkezelés.

Mindez szintén Photoshop-ra emlékeztető felületen. Viszont van pár dolog, ami hiányzik a Pixlr Editorhoz képest, így például le kell mondanunk a réteg-effektekről és a maszkolásról.

Google Fotók

Ha valakinek van Google fiókja (avagy Gmailje), annak érdemes megbarátkoznia a Google Fotók szolgáltatásával, amely amellett, hogy képes a mobilunkon automatikusan biztonsági mentést készíteni friss fotóinkról a felhőbe (erről érintőlegesen itt írtunk), még remek képszerkesztési eszköztárral is dicsekedhet.

Javítgathatjuk az alulexponált fotókat, forgathatunk, van számos látványos képeffekt és ha valamit elrontunk, bármikor visszaállíthatjuk a fotót az eredeti állapotba.

Picfull

A Picfull egy fotóeffektező szolgáltatás. Itt nem igazán áll rendelkezésünkre retusálásra szolgáló eszköztár, cserébe viszont nagyon látványos szűrőket alkalmazhatunk fotóinkon, amelyekkel érdekesebbé tehetjük azokat.

Egyszerűsége ellenére érdemes kipróbálni, mert éppen ezért nem bonyolódik bele még az sem, aki amúgy nem szokott képszerkesztő szoftverekhez.

Ezek tehát – szerintünk –  a legjobb ingyenes online képszerkesztők. De aki inkább humoros, figyelemfelkeltő végeredményre vágyik, vagy netán avatart szeretne készíteni a frissen készült szelfikből, annak érdemes egy pillantást vetnie korábbi cikkünkre, ahol erre ajánlottunk szintén ingyenes és online megoldásokat.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató