Programok az egészséges életmódért, számítógépre és okostelefonra

Új év, új élet! De legalábbis szinte biztosan rengetegen tettek fogadalmat arra, hogy az idei évet az egészség jegyében kezdik majd meg. S hát az ember nem is gondolná, de ebben igen komoly segítséget nyújthat a számítógép és az okostelefon is. Következzenek hát a legjobb programok az egészséges életmódért, amelyek segíthetnek, hogy 2020-ban végre tényleg egészségesebb életet élhessünk.

Programok az egészséges életmódért

Így január első napjaiban a legkézenfekvőbb fogadalom legtöbbünknél az étkezési szokásaink megregulázása. Az ünnepi ebédek és vacsorák, a sok finom sütemény után van, aki azonnal fogyókúrába kezdene, de akadnak olyanok is, akiknél a fő elhatározás, hogy idén már nem idegeskednek annyit, sőt, talán még a meditációval is megpróbálkoznak.

Emellett pedig ott a sportolás, vagy legalábbis a fokozott és állandó mozgás, mint az egészséges életmód egyik legfontosabb záloga. 

Nos, az alábbiakban összegyűjtött korábbi cikkeinkben az összes itt felsorolt elhatározáshoz találnak majd olvasóink megfelelő segítséget. A legtöbb ezek közül okostelefonokon működik (iOS-re és Androidra egyaránt mutatunk ezt-azt), de akadnak szép számmal online szolgáltatások is, amelyeket így telepítés nélkül, bármilyen rendszeren lehet használni.

Mi mindenesetre drukkolunk, hogy mindenkinek sikerüljön tartani magát 2020-as fogadalmaihoz és így egy nyugodtabb, egészségesebb évet összehozni.

Diéta és fogyókúra (+ súly megtartás és hízás)

Az alábbi cikkekben olyan alkalmazásokról írtunk, amelyek segíthetnek egy egészséges étrend bevezetésében és megtartásában. Ebbe beletartozik a fogyókúra, de adott esetben a különféle diéták (például glutén vagy cukor fogyasztásának elhagyása), illetve akinél szükséges, ott a súly megtartását, vagy épp egy kis plusz súly felszedését célzó étrendek kialakítása is.

Relaxáció meditáció

EGy kis kikapcsolódás, feltöltődés mindenkinek jót tesz. Ebben segíthetnek az alábbi relaxációs és meditációs megoldások.

Stresszkezelés, fókuszálás

A munkahely olykor igencsak megviseli az ember idegeit. Ám nem kell hagynunk, hogy ez így legyen. Ezekkel az appokkal és online szolgáltatásokkal oldhatjuk a munkahelyi stresszt, sőt, akár még a produktivitásunkat és munkakedvünket is növelhetjük.

Szabadulás a rossz szokásoktól

Leszoknánk a cigarettáról vagy az alkoholról, esetleg jó lenne idén már tényleg többet lemenni a kutyával? Az okostelefon kiváló tréner, és alkalmasa lehet arra is, hogy rávegyen minket ezekre a dolgokra.

Gyógyszerek, vitaminok, egészségügyi adatok tárolása

Azt kívánjuk, minél kevesebb olvasónk számára jelentsenek a betegségek napi problémát. Ha azonban bármilyen okból gyógyszerek – vagy csak vitaminkészítmények – szedése szükséges, az alábbi megoldások segíthetnek, hogy ne feledkezzünk el semmiről.

Sport és edzés

Természetesen az edzésekben is tud segíteni egy okostelefon. Erre a célra az alábbi alkalmazásokat ajánlottuk korábban.

Egyéb egészségügyi szempontok

S mi maradt még? Nos, tudjuk, ez egy IT oldal esetében kissé furán hangzik, de mi igenis szeretnénk rávenni mindenkit, hogy néha felálljon a számítógép elől. Sőt, akár az okostelefon nyomkodását is hanyagolják kicsit. Az alábbi programok ehhez nyújthatnak segítséget.

Ne maradjon le erről sem!