Online relaxációs program a böngészőben, teljesen ingyen

A számítógép és az okostelefon nem csak az IT területen hasznosak, számtalan hétköznapi szituációban is jól jöhetnek. Mutattunk már több példát arra, miként hasznosíthatók például az egészségünk megőrzésében, de arra is, hogyan segíthetnek a napi rutin során relaxálni, meditálni. Volt már szó relaxációt segítő – több órányi – Yotube videókról, olyan Windows alkalmazásról, amely meditációnkhoz lehet hasznos eszköz, sőt, olyan online rádiót is mutattunk már, amelyen egész nap energetizáló, koncentrálást segítő zenék szólnak. Ma ezt a gyűjteményt egészítjük ki. Tesztalanyunk egy online relaxációs program, amely hangulatos képekkel, videókkal és különféle hangeffektekkel igyekszik segíti abban, hogy napközben bármikor kizökkenjünk kicsit a mókuskerékből, akár az irodai íróasztal előtt ülve is.

Online relaxációs program

A Click and Relax egy teljesen ingyenes online alkalmazás, amelyet telepíteni sem kell, egyszerűen csak elnavigálunk az oldalra a kedvenc böngészőnkben, majd rákattintunk a méretes Launch gombra. Böngészőtől függően elképzelhető, hogy ezután még egy megjelenő Play gombra is kattintanunk kell, de ezután már biztosan a program felületén találjuk magunkat. Itt véletlenszerűen választ nekünk a program egy háttérzajt és hozzá egy fotót, de ezt az oldal jobb alsó részén látható fogaskerék ikonra (Settings) kattintva könnyedén lecserélhetjük olyanra, amilyenre éppen kedvünk van: tengerpart, erdő, vihar, kandalló, napfelkelte, s még megannyi lehetőség található a listában. Egyetlen kattintással válthatunk, s ezzel a hangeffekt és a háttérkép egyaránt cserélődik.

A képeken kívül akár videót is választhatunk, amely sokkal hatékonyabb látvány a relaxációhoz, viszont az sem árt, ha megfelelő sebességű internetkapcsolatunk van hozzá. Mobilnet esetében pedig értelemszerűen érdemes figyelembe venni, hogy a videó azért nagyobb adatforgalmat generál, mint egy szimpla kép.

Extraként a felületet teljes képernyőre is felnagyíthatjuk, így megszabadulhatunk a böngésző eszköztárának és menüjének látványától. Így még hangulatosabb. Némelyik téma esetében a zenét/hangeffekteket is cserélhetjük.

A Click and Relax a népszerű böngészőkben gond nélkül működik, ez igaz macOS alatt a Safarira is, azonban itt a címsorban a jobb egérgombbal kattintva, majd a megjelenő menüben a Settings for This Website menüpontot választva ki kell kapcsolni az Enable content blockers opciót és az Auto Play opciót Allow All Auto-Play értékre kell állítani. Ha ezután ráfrissítünk az oldalra, már hallhatjuk is a hangeffekteket.

Mindent egybevetve a Click and Relax egy kifejezetten kellemesre sikeredett online relaxációs alkalmazás.Talán csak egy időzítő hiányzik belőle, hogy ha nagyon elbambulnánk az időt, vagy csukott szemmel adnánk át magunkat a dallamoknak és hangoknak, akkor adott idő leteltével visszazökkentsen minket a valóságba. De ki tudja, talán egyszer ezzel is kiegészítik. Addig is van Windows 10 app és Chrome app változata is, így ha valaki inkább az appokra esküszik, beüzemelheti azokat is (a linkjük megtalálható a Click and Relax főoldalán).

Ne maradjon le erről sem!