Remek energetizáló és relaxációs program Windowsra

Rohanó és nyugodtnak korántsem nevezhető világunkban jól esik néha megpihenni. A munka fontos, akár örömet is jelenthet, de olykor jó ha van időnk pihenni. A gyerekéért is bármit megtenne az ember, de azért lássuk be, jól esik néha egy kicsit kikapcsolódni. Segíthet ebben a számítógép? De még mennyire!

Halotea: relaxáljunk a géppel

A Halotea Free egy remekül sikerült relaxációs szoftver Windowsra. Használata nagyon egyszerű: kiválasztjuk a hangulatunknak vagy tennivalóinknak (pihenés, meditáció, munka stb.) megfelelő témát és hagyjuk, hogy szóljon a háttérben. Előtte még beállíthatjuk azt is, hogy az adott hangeffekteket mennyi ideig szeretnénk hallgatni, ami sok esetben praktikus: például ha van 10 percünk relaxálni, vagy altató effekteket választottunk és esélyes, hogy tényleg belealszunk majd a dologba. Utóbbi esetben akár azt is megadhatjuk a programban, hogy automatikusan leállítsa a gépet, vagy legalább kilépjen, ha letelt az idő.

A programból van egy ingyenes (Free), egy “butított” (Lite) és persze egy teljes változat is. Az első ingyenes, de hiányzik belőle néhány praktikus funkció a többihez képest: nem tudjuk átszerkeszteni a témákat, illetve nincs semmiféle export és import funkció.

Ezek egyébként túlélhető korlátozások. Az időzítő, az integrált hanglejátszó pedig simán működik az ingyenes verzióban is.

Mindent egybevetve egy nem túl szép, de – ha hiszünk a hangterápiában – nagyon hasznos kis programmal van dolgunk. Egy próbát feltétlenül megér.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató