Több órányi relaxációs zene és hang ingyen

Ebben a téli időszakban nagyon jól esik egy tea vagy forró csoki társaságában bekuckózni a monitor elé és olvasgatni az érdekes blogokat, cikkeket az interneten. Ennél már csak az kellemesebb, ha közben valamilyen kellemes, relaxáló zene is szól. Éppen ezért most összeszedtünk néhány linket azoknak, akik háttérben szeretnének kellemes muzsikát – vagy hangeffekteket – hallgatni, olvasáshoz, pihenéshez, relaxáláshoz.

Sőt, akad majd itt néhány meditációs és nyugodt alvást elősegítő dallam is. Utóbbiakkal kapcsolatban felhívnánk a figyelmet egy nemrég megjelent cikkünkre, amelyben egy remek kis alkalmazást mutattunk Windowsra, kifejezetten energetizáló vagy éppen nyugtató gyűjteménnyel. Következzen hát a gyűjtemény és benne több órányi relaxációs zene.

 

Hangulatos hangeffektek a Youtube-on

A Youtube nagyjából kifogyhatatlan tárhelye a meditációs és relaxációs zenéknek, ráadásul akadnak olyan összeállítások, amelyek több órás időtartamot is elérnek.

Kezdjük rögtön egy ilyennel: aki szereti a háttérben csordogáló esőt és szélfújást hallgatni, annak tökéletes választás a 6 órás Rain Sounds.

Aki inkább a tenger hullámaira esküszik, annak a szintén 6 órán keresztül tartó Wave sounds lesz majd kedvére való.

De van hasonló patakkal (Sleep Sounds) és erdővel is (Forest Creek), s természetesen a madárcsicsergés (Bird Sounds) sem maradhat el, utóbbi 9 órán keresztül is hallgatható.

De még mielőtt kimaradna, a vihar is igen inspiráló lehet, szóval emitt 75 percnyi belőle, bőrigázási kockázat nélkül (Thunderstorm and Rain Sounds).

Természetesen, ahogy mondtuk, a Youtube kifogyhatatlan ilyen dolgokból, így ha valaki erre a linkre kattint, további nagyszerű válogatásokat is talál.

 

Több órányi relaxációs zene a Youtube-on

Következzenek az elején ígért hangulatos dallamok. Kezdjük rögtön egy nyugtató japán stílusú összeállítással, amely a zene mellett némi háttérzajt is tartalmaz, a tökéletes élmény kedvéért: Zen Spirit. Ráérősen hallgathatjuk, mert 3 órás a történet.

Szintén szép dallamok szólnak három órán át az Evening Meditation című videón. Mellékesen jegyezzük meg, hogy akit megfognak a hasonló muzsikák, annak érdemes feliratkoznia a Meditation Relax Music csatornára a Youtube-on.

Ígértünk alvást segítő zenét is, a Deep Sleep Music kifejezetten ezek közé tartozik.

Végül egy kis stressz-oldás a tibeti hangok és dallamok segítségével, a nem túl meglepő módon Tibetan Music címmel ellátott, hat órás dalokkal.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató