Munkahelyi trükkök: relaxációs zenék és koncentrációt segítő dalok a böngészőben

Bár ahány munkahely, annyi szokás, azért elmondható, hogy a legtöbben nem feltöltődni járnak be az irodába, bármilyen pozíciót töltenek is be a cégben. Azonban azzal, hogy megszakadunk a melóban, sem magunknak, sem a cégünknek nem teszünk jót hosszú távon. Ha kidőlünk, az senkinek nem használ. De ez esetben amúgy sem árt egy kis önzőség: egy munkahely sem éri meg, hogy teljesen összeomoljon az egészségünk. A legegyszerűbb megoldás, ha legalább óránként felállunk a székből és lazítunk, relaxálunk pár percet. Ezt megtehetjük extra segédeszközök nélkül is, de jól jöhetnek ilyenkor a korábban már bemutatott relaxációs alkalmazások is, amelyeket az okostelefonon tudunk használni. Ha viszont épp nem tudunk felállni a gép elől, annak legalább annyi előnye lesz, hogy még az okostelefonra sem kell telepítenünk semmit. Az alábbi online megoldásokkal a böngészőben is elérhetők relaxációs zenék, sőt, koncentrációt segítő dalok is. Így ha van pár percünk, megnyugtathatjuk az idegeinket, ha pedig nagyon elsodort a meló, legalább hatékonyabbá tehetjük a munkavégzést.

Relaxációs zenék és koncentrációt segítő dalok a böngészőben

Az alábbi oldalakról korábban már írtunk részletes tesztet, így most csak csokorba szedjük őket. Első ajánlatunk egy online relaxációs program, amelyben megnyugtató hangok és látványvilág segíti, hogy – a gép előtt üldögélve – pár percre elszakadjunk a valóságtól. Van itt vidéki táj, mesés erdő, szakadó hó, csodás tavak stb. Némelyikről fotó, némelyikről videó áll a rendelkezésünkre, természetesen hozzájuk illő hanghatásokkal. Részletes tesztünk itt olvasható róla.

A fókuszálást segíti dalok egyik legjobb forrása a focusmusic.fm, amelyről anno itt írtunk részletesen. Ez gyakorlatilag egy online rádió, több csatornával. Van klasszikus, downtempo, elektronikus stílus egyaránt, s mindegyiken olyan zeneszámokat hallgathatunk, amelyek segíthetik a munkára – vagy éppen a tanulásra – koncentrálást.

Extraként kérhetünk természeti zajokat (eső, madárcsicsergés stb.) is, amelyek akár munka közben, akár helyette, egy kis kikapcsolódás gyanánt is jól jöhetnek. Csak dőljünk hátra kicsit a széken, csukjuk be a szemünket és merüljünk el a természet hangjaiban.

A fenti két online szolgáltatás teljesen ingyenes. De akad még egy, amelyet mi nagyon kedvelünk, ám sajnos csak addig lesz ingyen elérhető, amíg béta állapotban van: ez a Pzizz Focus Web. A Pzizz alkalmazásról anno itt írtunk. Azóta megjelent a fókuszálást segítő modul online verziója, amelyet béta változatban bárki kipróbálhatott. Mostanra sajnos csak a Pzizz előfizetőknek lesz elérhető. Itt többféle fókuszálást segítő dal közül választhatunk, amelyeknél kiválasztható az intenzitás, illetve az is, milyen hosszan szóljanak.

Szerintünk nagyon praktikus, hatékonyan alkalmazható szolgáltatás, s a munkahelyen kényelmesebb így használni, mintha állandóan a telefonon kellene elindítani a Pzizz appot. Szóval érdemes megismerkedni ezzel is, de ha valaki inkább csak az ingyenes megoldásokat kedveli, a másik két online szolgáltatás tökéletes választás lesz a számára.

Ne maradjon le erről sem!