Koncentrációt segítő és relaxációs hangok Windows 10-re

Számtalan online szolgáltatást és gyűjteményt mutattunk már, amelyek segíthetnek a a jobb koncentráció elérésében, vagy éppen a napközbeni relaxálásban. Biztosan sokan tapasztalták már, hogy egy-egy zaj, zene erősen tudja befolyásolni mind a közérzetüket, mind a koncentrációjukat. Ezek az oldalak olyan zajokat és zenéket gyűjtenek össze, amelyek pozitívan befolyásolják mindkettőt. De akadnak hasonló megoldások okostelefonokra (lásd itt vagy itt). Ám a mostanában elterjedt home office életmód esetében praktikusabb, ha mindezt egy programra tudjuk rábízni (hogy miért, arról többek között írtunk itt is). Macre mutattunk már többször is ilyet, Windowsra azonban leginkább online megoldásokkal szolgáltunk. Most viszont mutatunk egy remek alternatívát, amelyet ingyen lehet telepíteni a Windows alkalmazásboltjából. Így a koncentrációt segítő és a relaxációs hangok Windows 10-re is pár kattintással elérhetők lesznek.

Ambie White Noise: koncentrációt segítő és relaxációs hangok hangok Windows 10-re

Az Ambie White Noise egy nyílt forráskódú, ingyenes alkalmazás, amely kifejezetten a relaxációt és koncentrációt segítő zajokat gyűjt össze egyetlen felületen: kávéházi hangeffektek, fehérzaj, eső, vihar, irodai zajok, vagy éppen a kandallóban lobogó tűz és pattogó fa hangja. Ez még korántsem a teljes kínálat, ráadásul a programon belül akár további zajok is letölthetők. Ezek egy része a Youtube-ról érkezik, egy részük a Freesound.org oldalról, a a többségüket teljesen ingyen tölthetjük le. A teszteléskor még csak két darab fizetős effekt volt a gyűjteményben, ezek közül a Release című egy kifejezetten kellemes hangulatot árasztó dal (a fizetős kínálatba is bele lehet hallgatni, de letölteni csak a megvásárlás után tudjuk azokat).

A program felülete – amely képes automatikusan alkalmazkodni a Windows 10 világos vagy sötét üzemmódjához – nagyon könnyen átlátható, ráadásul ha magyar nyelvű Windowst használunk, automatikusan magyar felülettel indul el az Ambie White Noise is. Egy kattintás a nézőképekkel illusztrált zajok vagy dallamok valamelyikére, s már indul is a lejátszás. Ha úgy tartja a kedvünk, mixelhetünk háttérzajt akár több effektből is, maximum hármat tudunk párhuzamosan lejátszani. Ilyenkor egyenként állítható a program alsó részén minden kiválasztott effekt hangereje.

Érdekesség még a programban, hogy van képernyővédő üzemmódja is. Ezt elindítva a hangok által keltett hangulatot fokozhatjuk néhány, az adott zajokhoz illő fotóval, teljes képernyőn. Emellett van egy úgynevezett kompakt üzemmódja is, amellyel kisebb méretre zsugorítható a programablak. Így kényelmesen elfér a képernyőn a több szoftver ablakai mellett.

Bár az Ambie White Noise gyűjteménye egyelőre nem nevezhető óriásinak, a már meglévők és a letölthetők kezdetnek bőven megteszik. Reménykedünk benne, hogy a készítők nem adják majd fel és érkeznek folyamatosan a frissítések, akár ingyen, akár fizetős változatban.

Ne maradjon le erről sem!