Relaxálás, fókuszálás, jobb alvás iPhone-nal: fantasztikus hangok egy lenyűgöző appban

Ha valaki folyamatosan visszatér hozzánk, számára valószínűleg nem újdonság, hogy a relaxálás, fókuszálás, vagy éppen a jobb alvás iPhone-os appokkal is elősegíthető. Az Egészség dossziénkban több ilyen megoldásról is lehet olvasni, de ki merjük jelenteni, hogy egyik eddig bemutatott alkalmazás sem volt még ilyen flottul összerakva, mint amit ma veszünk górcső alá.

Relaxálás, fókuszálás, jobb alvás iPhone-nal

Temérdek olyan relaxációs és meditációs szoftver jelent már meg okostelefonokra, amelyek segíthetnek abban, hogy könnyebben elaludjunk, hogy megfelelően tudjunk fókuszálni az éppen végzett feladatunkra, vagy éppen kicsit kiszakadjunk a napi mókuskerékből. Ott van a Pzizz, a Welzen, vagy a Relax Meditation. Van, amelyik kellemes dalokat kever binaurális ütemekkel és izokrónikus hangokkal, vagy amelyik a természet hangjaival igyekszik megfelelő atmoszférát teremteni, s van, amelyikben vezetett meditációkkal próbálnak segíteni a felhasználóknak a cél elérésében. Mai választottunk készítői a természeti hangokra és zajokra voksoltak.

Portal: fantasztikus hangok egy lenyűgöző appban

Noha nagyon egyszerűnek hangzik elsőre, hogy egy alkalmazás lejátssza a tenger moraját, a szél süvítését, vagy a madarak csivitelését, a Portal esetében azért ennél jóval többről van szó.

Ez a program lenyűgöző és könnyen használható felületet kapott, amelyen egy mozdulattal kiválaszthatjuk, hogy az alvásunkat, a koncentrációnkat, vagy a relaxációnkat szeretnénk-e inkább megtámogatni a megfelelő hangeffektek segítségével. A tökéletes élményhez javasolt a füles használata, mert az iPhone beépített hangszórón keresztül nem lesz teljes az atmoszféra. Ha kiválasztottuk, mi a célunk, nincs más teendőnk, mi választani hozzá egy úgynevezett Portált, azaz egy megfelelően összeválogatott környezeti, 3D hangzással kiegészített effektcsomagot. Ez lehet erdei séta, tengerpart, vagy a legújabb verzióban akár a Skót-felföld, vagy az Alpok különböző helyszínei. Bármelyik választjuk, kiváló minőségű hangeffekteket hallhatunk, kiegészítve egy ízléses animációval a képernyőn. Az egész egy csodás, virtuális utazás, amely ha kell pihentet, ha kell, segít a koncentrációban.

De a program ennél többre is képes, ugyanis annak megfelelően, hogy milyen tevékenységet választunk, kapunk néhány extra funkciót: időmérő az elvégzendő feladatra szánt időtartam leteltének jelzésére, illetve ébresztő funkció ha esetleg belealszunk a hangulatos zajokba. Sőt, ha van Philips Hue termékünk, akkor a program képes a kiválasztott hangulatnak megfelelő színvilágot megteremteni a szoba világításával is. Relaxáció vagy fókuszálás esetén van többféle légzőgyakorlat is a programban, így a különféle légzéstípusok segítségével fokozhatjuk a hatást.

Mivel csak hangeffektekről van szó, ha esetleg szeretnénk azokat kiegészíteni egy kis hangulatos háttérzenével, beállíthatjuk úgy a programot, hogy összedolgozzon más appokkal. Így például szólhat a háttérben az iTunes appból a kedvenc relaxációs zenék is.

Portal app ingyen tölthető le az App Store-ból iPhone-ra és iPadre egyaránt. Az ingyenes változatban csak az alap portálokat kapjuk, így ha a közel 40 további hanggyűjteményt is szeretnénk letölteni és használni, akkor alkalmazáson belül elő kell fizetnünk. Ez ugyan nem olcsó, de cserébe valóban csúcsminőségű hangeffekteket és egyszerűen gyönyörű animációkat kapunk. Szerintünk ez jelenleg a legaprólékosabban kidolgozott app ebben a kategóriában.

Ne maradjon le erről sem!