Koncentrációt segítő hangeffektek munkához és tanuláshoz, egy kattintásra

Korábban mutattunk egy jópofa okostelefonos alkalmazást, amely különféle hanghatások és dallamok segítségével gondoskodik a megfelelő hangulat és háttér megteremtéséről meditációhoz, relaxációhoz. E hangterápia sokat segíthet abban, hogy jobban aludjunk, könnyebben koncentráljunk. Ma egy hasonló alkalmazással szolgálunk, amelyben szintén koncentrációt segítő hangeffektek találhatók, hogy jobban menjen a munka vagy a tanulás.

Noizio: koncentrációt segítő hangeffektek

A Noizio egy jópofa kis alkalmazás, amely jelenleg macOS-re, iOS-re és Androidra érhető el, illetve része a Setapp gyűjteményének is. Felépítését tekintve szinte teljesen egyezik a Maces és az okostelefonos változat. A felületen gyakorlatilag egy listát látunk a használható hangeffektekből. Ezeket egyetlen mozdulattal aktiválhatjuk, egyszerre akár többet is, és önállóan meghatározható mindegyiknek a hangereje. Így komplett háttérzajt tudunk összeállítani magunknak, amely segítheti a koncentrációt, vagy éppen a relaxációt.

S hogy miféle hangeffektekről beszélünk? Nos, a minket amúgy is körülvevő napi zajokról, amelyek azonban nem feltétlenül akkor és ott jelentkeznek, amikor éppen szükségünk lenne rájuk: mennydörgés, eső, szél, a hullámzó tenger zaja, madárcsicsergés, kávéházi zajok, városi hangok, egy vidéki farm hangjai, szélcsengők csilingelése, bálnák éneke stb. Ezekből mixelhetünk össze magunknak a hangulatunkhoz vagy feladatunkhoz illő összeállításokat, amelyeket amúgy el is menthetünk, így később nem kell mindig újraválogatni mindent, elég csak kiválasztani egy-egy korábbi mixet.

Azt már mindenki döntse el maga, hogy számára segítség-e bármiben, ha a megfelelő környezeti zajt varázsolja a szobába vagy az irodába. Mi is találkoztunk olyannal, aki ettől falra mászott, s olyannal is, akinek tényleg segített. Egy próbát mindenesetre megér, merthogy az okostelefonos változatok alapból ingyenesek, csak az extra hangokért kell fizetnünk. A kipróbáláshoz tökéletes ez is, s ha bejön,megvehetjük a plusz effekteket, vagy akár a maces verziót is megvásárolhatjuk, hogy ne kelljen mindig az okostelefonról hallgatni a mixeket.

Ne maradjon le erről sem!