Koncentrálást segítő zenék online, teljesen ingyen

Dolgozni olykor öröm, olykor fárasztó, de az biztos, hogy ha megteremtjük a megfelelő körülményeket, akkor sokkal hatékonyabbak lehetünk a napi munkában. Ebben sokat tudnak segíteni a különféle GTD alkalmazások, melyekkel ütemezhetjük feladatainkat, vagy például az olyan szoftverek, amelyek a munkára fordított idő beosztását segítik, például a pomodoro módszerrel. Emellett gondoskodhatunk közvetlen környezetünk megfelelő kialakításáról, vagy – s ez lesz mai témánk – kellemes háttérzenéről, amely segít a munkára koncentrálni. Az elmúlt években már számtalan tippet adtunk zenék ingyenes letöltéséhez (például itt vagy itt), de ma kifejezetten a koncentrálást segítő zenék online hallgatásához mutatunk egy szinte tökéletes megoldást.

 

Koncentrálást segítő zenék online hallgatása

A focusmusic.fm egy nagyszerű online rádió, amelyen kifejezetten a koncentrációt segítő, így a produktivitásunkat növelő dalok hallható, folyamatos lejátszással. A szolgáltatás ingyenes, ráadásul bármely modern böngészőben gond nélkül használható. Sőt, van hozzá okostelefonos app is, iPhone-ra és androidos készülékekre egyaránt. Ezeken is jól működik, bár szerintünk igazán hatékonyan mégis inkább a böngészőben lehet kihasználni. Megnyitjuk egy új fülön, a channels linkre kattintva kiválasztjuk, milyen típusú zenére van szükségünk (pörgősebb, lassabb, klasszikus stb.), majd elindítjuk a lejátszást. A track info linkre kattintva bármikor kérhetünk információkat az éppen játszott dalról. A két link közötti gombokkal megoldható a hangerőszabályzás is, fölöttük pedig elég egyértelmű a három nagy kék gomb szerepe.

A focusmusic.fm tökéletes választás, ha kicsit monotonabb, a koncentrációt segítő dalokra van szükségünk “háttérzajként” a munkához, ötleteléshez, vagy akár az online keresgélésre. Remek válogatás, amely ugyan nem helyettesíti a Spotify vagy az Apple Music lehetőségeit, de nem is ez a célja. Egyetlen hátránya, hogy folyamatos online kapcsolat szükséges a használatához, s persze adatforgalommal is jár a dalok streamelése, így ezzel számoljunk, ha esetleg mobilneten keresztül csatlakozunk az internethez.

Aki inkább meditációhoz, vagy alváshoz keresne éppen zenét és hangeffekteket, annak javasoljuk korábbi összeállításainkat, például a több órányi meditációs és relaxációs zenét tartalmazót, vagy éppen a meditációs zenéket lejátszó windowsos alkalmazást.

Ne maradjon le erről sem!