Szabadon használható, ingyenes zenék letöltése

Nemrég csokorba szedtük, melyek azok a weboldalak, amelyekre elsőként érdemes elnavigálni a böngészőben, ha ingyen felhasználható fotóra vagy vektoros ábrára van éppen szükségünk. Ma az ingyenes zenék letöltése lesz terítéken. Mint azt a képek esetében is elmondtuk, a Techwok.hu KKV linkek oldalán rengeteg olyan oldal linkjét gyűjtöttük össze (rövid leírással), amelyeken szabadon felhasználható tartalmak találhatók. Így aki nézni szokta azt az összeállításunkat, most ismerősként üdvözölheti az alábbi négy oldalt. Aki viszont tanácstalan a szabadon felhasználható zenék tekintetében, annak érdemes lesz tovább olvasnia, mert az alábbi weboldalakon biztosan talál kedvére valót az aktuális projekthez.

 

Youtube

A helyzet az, hogy ha Youtube-on szeretnénk közzétenni készülő videóinkat, akkor nem kell messze mennünk aláfestő zenékért sem: a Youtube Hangkönyvtár ugyanis egy halom ingyenes, jó minőségű, változatos stílusokat képviselő zeneszámot kínál nekünk letöltésre és felhasználásra. Természetesen a kritérium itt az, hogy a ezek a dalok csak és kizárólag a Youtube-on közzétett videóinkban használhatók fel, ott viszont teljesen szabadon.

 

Musopen

Hihetetlenül jó oldal zenék beszerzéséhez a Musopen, ahol meglehetősen változatos licencelésű dalokat találunk. A főoldalon több szempont szerint válogathatunk a kínálatból (szerző, hangszer, időszak, stílus stb.). Minden zeneszámnál külön látható, hogy milyen licenc feltételek vonatkoznak rá (szabadon használható, fel kell tüntetni a forrást stb.).

Amit még fontos tudni: itt elsősorban klasszikus dalok gyűjteményéről van szó, így aki modern hangszerelésű r&b vagy dance zeneszámokat keres, nem találja meg a számítását a Musopen oldalon. Ellenben aki kedveli ezt a műfajt, sőt, műveli is, annak jó hír, hogy sok zenei remekműhöz még a kották is megtalálhatók itt.

 

Mobygratis

A Mobygratis oldal kifejezetten videósoknak, filmeseknek szól. Ők találnak itt a készülő produkciókban felhasználható ingyenes zenei aláfestéseket. Belehallgatni egyszerű bármelyikbe, hiszen fent vannak a Soundcloud.com oldalon. A letöltés már egy kicsit bonyolultabb: regisztrálnunk kell az oldalon, majd a kiválasztott dal letöltésekor ki kell töltenünk egy űrlapot, hogy pontosan milyen filmnél szeretnénk felhasználni majd. A letöltési linket és a licenc szerződést ezek után egy napon belül elküldik levélben.

 

Bensound

Egy remek oldal, ahonnan rengeteg, különféle stílusú dal tölthető le. ABensound Creative Commons licenc alapján adja közre ezeket. Szabadon használhatjuk bármelyiket a weboldalunkon, szoftverekben, játékprogramokban, multimédiás anyagokban, animációkban, videókban, feltéve, hogy valahol a felhasználás helyén elhelyezünk egy hivatkozást azt adott dalra, lehetőleg linkkel együtt. Ez nem tűnik teljesíthetetlen kérésnek, ha cserébe tényleg ilyen jó minőségű zenékkel színesíthetjük anyagainkat. Ha mégis inkább credit mentesen használnánk fel valamelyiket, van lehetőség a megvásárolásukra is.

Ugyancsak meg kell vásárolni őket, ha reklámokban, TV-ben, rádióban, moziban, show-kban stb. használnánk fel, vagy éppen nyilvánosan sugároznánk azokat (étteremben, konditeremben stb.). A pontos licenc feltételek itt találhatók meg.

 

További lehetőségek

A Techwok.hu KKV linkek oldalán további zene- és hangeffekt gyűjteményekhez is szolgálunk linkekkel. Érdemes azokat is átböngészni, hátha éppen ott találunk kedvünkre valót.

Ne maradjon le erről sem!