A legjobb weboldalak szabadon felhasználható képek letöltéséhez

Egyre többen kezdenek blogok írásába, akár saját kútfőből, akár segítséggel keresve témákat, hogy izgalmas, érdekes tartalommal várják a weboldalukra tévedő látogatókat. Mivel a tartalommarketing komoly szerephez jut manapság az új vevők, ügyfelek szerzéséhez, így a céges blog hatékony és viszonylag olcsón kivitelezhető megoldást jelent a kliensek honlapunkra csábításához. A jól megírt, állandóan bővülő, és SEO szempontból is optimális tartalomra előbb vagy utóbb rátalálnak a keresőkben is. Azonban hiába a jól összeállított és megírt tartalom, ha nem tudunk minden egyes anyaghoz saját fotót, grafikát tenni illusztrációként. Mert lássuk be, a képi megjelenésnek ma hasonlóan fontos szerepe van, mint a szöveges tartalomnak. Éppen ezért mutatunk most néhány oldalt, amelyekről teljesen szabadon felhasználható fotók és vektoros ábrák tölthetők le, minden témakörhöz.

Szabadon felhasználható képek, fotók letöltése

Első körben azért szeretnénk felhívni a figyelmet a Techwok link-gyűjteményére, ahol rengeteg weboldalt gyűjtöttünk csokorba már eddig is. Ezekről nem csak képek és fotók, de zenék, hangeffektek, mockupok, textúrák, ikonok, s még megannyi más, szabadon felhasználható tartalom tölthető le: gyűjtőoldalunk erre a linkre kattintva érhető el. Most azonban kiragadjuk innen azokat a weblapokat, amelyekkel a érdemes kezdeni a fotók és illusztrációk utáni kutatást.

Pixabay

A Pixabay a mi örök kedvencünk, legalábbis ha fotókat keresünk. Döbbenetesen nagy választékuk van ugyanis, kereshető, kategóriákba sorolt gyűjteménybe rendezve. Ha fotóra van szükségünk, itt érdemes kezdeni. Ez egy eleve hatalmas, ráadásul folyamatosan bővülő – és gondosan átválogatott – gyűjtemény.

Akadnak ugyan vektoros grafikák is az oldalon, de ha azokra lenne szükségünk, kicsit ugorjunk lejjebb e cikkben. Lesz a témában másik, jobb ajánlatunk.

Pexels

Ha a Pixabay-en nem találtuk meg, amit kerestünk, látogassunk el a Pexels nevű oldalra. Itt is rengeteg nagyszerű fotót találunk. Bár van átfedés, de a két gyűjtemény azért kellően különbözik ahhoz, hogy itt is érdemes legyen még körülnézni.

Unsplash

Ha kicsit művészibb fotókra vágyunk, akkor a legjobb választás az Unsplash, amelyen jó minőségű, kicsit művészibb megközelítést alkalmazó fényképeket tudunk begyűjteni. Ezek is teljesen szabadon használhatók, a válogatást pedig megkönnyíti a rengeteg, egy kattintással elérhető, kiemelt témakör.

Az oldalhoz kapcsolódóan volt amúgy már egy cikkünk, amelyben egy olyan szoftvert mutattunk (Windowsra, Macre és Linuxra egyaránt), amelyik automatikusan képes letölteni, és háttérként beállítani fotókat erről az oldalról.

Freepik

Ha szabadon felhasználható vektoros ábrákra lenne szükségünk, akkor a legjobb választás a Freepik. itt ugyan hivatkoznunk kell az oldalra, ha ingyen szeretnénk felhasználni a letöltött ábrákat, de egy hivatkozásnál többet is megér szerintünk, mert kifejezetten jó minőségű a gyűjtemény.

Ha nem szeretnénk hivatkozni az eredeti forrásra, akkor – a konkurenciához képest kifejezetten – kedvező áron előfizethetünk akár csak egy hónapra is, hogy letöltsük, amire szükségünk lehet a közeljövőben (van ugyan napi letöltési limit, de az 100 kép minimum). Aki így tölt le, már elmismásolhatja a hivatkozási linkeket is, legalábbis a licencelve letöltött képek esetében.

További képek és ötletek

Mint már a bevezetőben is említettük, nem csak a cikkben felsorolt oldalak léteznek erre a célra. A Techwok KKV linkek oldalán kategóriákra bontva, rövid ismertetővel mutatunk még rengeteg hasonlót. Érdemes oda is ellátogatni, ha ingyenes, szabadon felhasználható fotókra, illusztrációkra van szükségünk.

Ha pedig hirtelen nem tudjuk, merre is induljunk el a céges blogot illetően, érdemes szakértői segítséget kérni, például itt.

Ne maradjon le erről sem!