Automatikusan változó háttérkép, művészi kivitelezésben

A Techwok indulása óta mutattunk már több háttérkép letöltő alkalmazást, olyat is, amelyek a napszakokkal együtt változtatta a hátteret, sőt, legutóbb épp videót tettünk háttérképként a Windows Asztalára. Mai választásunk szintén izgalmasnak ígérkezik: ezúttal ugyanis az automatikusan változó háttérkép megoldásához adunk tippet, méghozzá művészi kivitelezésű fotókkal.

 

Splashy: Automatikusan változó háttérkép

A művészi kivitelezés egyébként az alkalmazásra és tartalmára egyaránt ráillik. A Splashy.art egy ingyenes, cross-platform alkalmazás (működik Windowson, macOS-en, Linuxon egyaránt), amely egyszerűen használható és ízléses felülettel kedveskedik a felhasználóknak. Emellett pedig rengeteg ingyenes, nagy felbontású, művészi fotóval, amelyeket egyetlen kattintással tehetünk meg háttérnek.

Sőt, kattintanunk se nagyon kell, mert ha hagyjuk a Splashy-t háttérben futni, akkor megadott időközönként – ha kérjük, akár percenként is, de inkább óránként, vagy éppen naponta – automatikusan változtatja a háttérképünket. Az ehhez alapul szolgáló gyűjtemény hatalmas és folyamatosan bővül, mivel a program Unsplash nevű fotós oldalra épül. Ezen temérdek, ingyenes, magán- és üzleti célra egyaránt felhasználható fotó található (ezért is szerepel az Unsplash a szabadon felhasználható tartalmakat gyűjtő oldalunkon is).

Sajnos képet választani nem lehet, a program véletlenszerűen ajánlja fel, vagy cseréli le a következőt. A felületen egyesével léptethetünk, ha ha az aktuális fotó valamiért nem nyerte el a tetszésünket. Extraként viszont minden képről kapunk egy kis infót: a készítő nevét és a készítés helyét egyaránt megtudhatjuk.

A Splashy képi háttere bőséges, a használata pedig tényleg pofonegyszerű. Ha kedveljük a szép fotókat és örülünk a változatosságnak is, érdemes “beizzítani” a programot a gépünkön.

Ne maradjon le erről sem!