Háttérkép letöltő program Windowsra és Macre

Rengeteg ingyen letölthető háttérképpel szolgáltunk már a Techwok indulása óta. A témák szerinti gyűjtemények összeállításakor a lényeg mindig ugyanaz: legyenek jó minőségű, nagy felbontású, látványos képek, az adott tárgykörnek megfelelően. Ezúttal azonban egy háttérkép letöltő program kerül terítékre, s mindjárt el is meséljük, miért.

Splashify: a háttérkép letöltő program

Pár nappal ezelőtt mutattunk egy kiváló közösségi háttérképletöltőt iOS-re és Androidra, amely nem csak egyszerűsíti az okostelefon hátterének cseréjét, de ráadásul minden képhez van egy kis történetmesélés is, amitől személyesebbé válik az egész.

Mai alanyunk nem ilyen irányból közelít. A Splashify ugyan népszerűség szerint is képes rendezni képgyűjteményét, de sztorik nincsenek a képekhez. Mégis érdemes letölteni és telepíteni, mert használatával sokkal egyszerűbben juthatunk friss, látványos háttérképekhez, mintha manuálisan próbálkoznánk. Hiszen utóbbi esetben ki kell keresnünk a megfelelő weboldalt a böngészőben, kiválasztani a képernyőfelbontásunkhoz leginkább közelítő méretű képet, letölteni, majd a rendszernek megfelelő módon betenni azt háttérképnek (arról nem beszélve, hogy érdemes a Letöltések mappából előtte átmásolni másikba, mert a Letöltések mappát az ember néha törölni szokta, viszont a rendszerek többsége újraindításkor az eredeti helyéről igyekszik betölteni a korábbi háttérképet). Szóval macerás procedúra, amit a Splashify, jó háttérkép letöltő program módjára nagyjából egy kattintásra redukál.

Kiválasztjuk a képet a görgethető nézőképes gyűjteményből, s ha nagyobb méretben is tetszik, a Set Wallpaper gombra kattintva máris betehetjük azt háttérnek. Ennyi, WIndowson és macOS alatt egyaránt.
Így pillanatok alatt juthatunk új háttérképez, anélkül, hogy külön kalézolnánk emiatt az interneten és a képernyőnk felbontásának megfelelő képeket keresgélnénk. Érdemes kipróbálni.

Ne maradjon le erről sem!