Napszakokkal változó háttérképek Windowsra, Macre, Androidra

Háttérképek szempontjából úgy érezzük, nem vagyunk elmaradva, hiszen igyekszünk folyamatosan újabb és újabb válogatásokkal, érdekességekkel szolgálni ebben a témakörben. Mára is ilyesmivel szolgálunk: megmutatjuk, honnan szerezhetők be napszakokkal változó háttérképek.

World View Wallpaper: napszakokkal változó háttérképek

Mai rövid tippünkben tehát egy olyan megoldást mutatunk, amelynek segítségével az aktuális napszakhoz automatikusan igazodó háttérképet varázsolhatunk a rendszer Asztalára. A rendszer amúgy lehet Windows, macOS, vagy akár Android is, mert a kérdéses World View Wallpaper alkalmazás mindháromra elérhető és teljesen ingyen letölthető a készítők oldaláról.

Miként a nevéből is kitűnik a World View Wallpaper a világ több tájáról szolgál nekünk háttérképekkel (Austin, San Francisco, New York stb.). Mindegyik esetében az aktuális időpontnak megfelelő állapotot mutatva. Vagyis ha nappal van, akkor nappali háttérképet fogunk látni, amely az idő múlásával szépen, apránkénti változással, átmegy éjszakaiba. Arra azért ügyeltek a fejlesztők, hogy az időzónák változnak, így a programban (mert itt nem egy háttérképet töltünk le, hanem egy alkalmazást) szépen be tudjuk állítani, hogy az időt a mi helyzetünknek, vagy a kiválasztott terület zónájának megfelelően figyelje.

Ezen felül túl sok izgalmas beállítási lehetőséget nem gyömöszöltek a programba (azt még beállíthatjuk, hogy több képernyő esetén hol szeretnénk használni), de lássuk be, a célnak így is megfelel. Miután telepítjük és elindítjuk, napszakokkal változó háttérképek közül választhatunk az asztalunkra.

Ne maradjon le erről sem!