Mozgó háttérkép Windowson, bármilyen videóból

Korábban mutattunk már egy zseniális animált háttérkép-alkalmazást, amelynek segítségével a macOS statikus háttérképét lehetett mozgó, animált 3D-s Koi pontyokra cserélni. Ma a Windows felhasználóknak szolgálunk hasonló lehetőséggel: megmutatjuk, milyen egyszerűen készíthető mozgó háttérkép Windowson.

Anima Paper: mozgó háttérkép Windowson

Bár ezúttal nem kifejezetten 3D-s Koi pontyok úszkálnak majd az Asztal háttereként, de tulajdonképpen az sem lehetetlen. Az Anima Paper ugyanis bármilyen mp4 videót képes betenni a Windows háttérképeként, így ha nekünk “halas hangulatra” lenne szükségünk, elég csak letölteni és elindítani ezt a programot, majd beszerezni valamilyen videomegosztó helyről egy halakkal tarkított videofelvételt. Ilyeneket keresgélhetünk a Pexels oldalon, de van sok, ingyenes videorészleteket kínáló oldal, ilyeneket a KKV linkek aloldalon gyűjtöttünk csokorba. Természetesen akár családi videót is használhatunk, a program azokat is éppoly szorgalmasan fogja lejátszani a háttérben, ha kell, akár a hanggal együtt. Utóbbi azért szerencsére kikapcsolható, illetve ha mégis szükségünk van rá, akkor állítható a hangerő is.

Ezen felül a programban túl sok beállítási opció jelenleg nincs: jelölhetjük még, hogy Windows 10 helyett egy korábbi Windows verziót használunk (ez a lejátszás szempontjából fontos), illetve bekapcsolható, hogy az Anima Paper automatikusan elinduljon a rendszer indításakor. De ennél többre nem is igazán van szükség. A végeredmény így is nagyon látványos. Azt azért jó tudni, hogy így jobban terheljük a számítógép erőforrásait, mint egy sima háttérképpel, szóval ha nincs kellően erős masinánk, nem feltétlenül érdemes videót tenni háttérnek. Ha viszont bírja a PC-nk, akkor kifejezetten jópofa lehet ez a megoldás!

Ne maradjon le erről sem!