Testreszabható ábrák letöltése teljesen ingyen

Az elmúlt évek során rengeteg olyan weboldalt mutattunk már be, amelyekről ingyen, szabadon használható fotók és mockupok, vagy éppen vektoros ábrák és ikonok tölthetők le. Legutóbb az ingyenes ábrákat illetően szerepelt nálunk a Skribbi, amelyen stílusos rajzok találhatók, de a valamivel talán ismertebb Open Doodles sem maradhatott ki a sorból, hiszen ott is rendkívül színvonalas illusztrációkat lehet beszerezni, teljesen ingyen, ráadásul teljesen ingyen. Még a saját elképzeléseink szerint át is színezhetjük őket letöltés előtt, bár az már nem ingyenes funkció. Mai választottunk viszont éppen azért kerül terítékre, mert itt a testreszabható ábrák letöltése teljesen ingyen oldható meg.

Ira Design: testreszabható ábrák letöltése teljesen ingyen

Az Ira Design kicsit talán még a rajzok stílusában is emlékeztet az Open Doodle gyűjteményre, de itt az egyedi karaktereket tartalmazó rajzok mellett találunk összetettebb, kidolgozottabb jeleneteket ábrázoló képeket is. Ráadásul az ezekhez felhasznált háttereket, tárgyakat, embereket önállóan is letölthetjük egyetlen kattintással. Szóval választhatunk, hogy mindent egyben kérünk, vagy külön-külön részekből állítjuk majd össze a végleges illusztrációt.

Bármelyiket is válasszuk, az oldal lehetőséget biztosít arra is, hogy letöltés előtt még átszínezzük a rajzokat. A karakterek esetében cserélhető a poló, nadrág, haj stb. színvilága, s ugyanígy egy fotelnél is variálhatjuk a virtuális kárpitot. De van egyébként outline verzió is mindegyikből.

Ha mindent beállítottunk az elvárásainknak megfelelően, nincs más hátra, mint kiválasztani, hogy PNG vagy SVG formátumban van-e szükségünk az adott rajzra. A letöltés – mint már említettük – ingyenes, de azért ha tehetjük, jelöljük meg a forrást a felhasználási felületen. Ehhez az oldal készségesen felajánlja minden letöltésnél a weboldalakba beilleszthető kódot is, illetve azonnal megoszthatjuk választásunkat a Twitteren vagy a Facebookon. Nem kötelező, de azért illik legalább ennyivel támogatni a művészeket. A pontos licencelési feltételeket egyébként megtalálni az oldalon, érdemes elolvasni, hogy egyértelmű legyen, mire használhatók fel a képek, s mire nem.

Csak megjegyezzük, hogy aki nem szeretné az oldalon átböngészni a teljes gyűjteményt, akár minden ábrát letölthet egy kattintással, egyetlen ZIP csomagban, az oldalon található Download gombra, majd a megjelenő menüben a Download All menüpontra kattintva-

Ne maradjon le erről sem!