Stílusos, ingyen letölthető illusztrációk, több témához

Aki látta már Szabadon felhasználható tartalmak rovatunkat, tudja, hogy itt a Techwokon egy helyre gyűjtve megtalálhatók a legjobb források, ha valakinek ingyen felhasználható fotókra, grafikákra, zenékre, hangeffektekre, videókra van szüksége. A rovatban csokorba szedett gyűjteményekben rengeteg nagyszerű forrás található, ahonnan ingyen tartalmakat szerezhetünk be. De még így is előfordul, hogy találunk újabb gyűjteményeket, amelyeket érdekesek lehetnek akár hobbi, akár üzleti felhasználásra. Ilyen a ma bemutatásra kerülő honlap is, amelyről az ingyen letölthető illusztrációk kitűnően használhatók weboldalakon, digitális- vagy nyomtatott kiadványokban. Máris adjuk a linket!

Open Doodles: ingyen letölthető illusztrációk, több témához 

Az Open Doodles kétség kívül nem a legnagyobb illusztrációs gyűjtemény az interneten, sőt, ha összevetjük mondjuk a Freepikkel és táraival, akkor viccesen visszafogott a kínálat. Ámde az Open Doodles egyetlen ember, Pablo Stanley alkotásait tárja elénk, aki ráadásul ezeket a csodálatos, igazán egyedi stílust képviselő rajzokat bárki számára elérhetővé tette. Az oldalon található grafikák ingyen felhasználhatók személyes és üzleti célra egyaránt (CC0 licence).

Bármelyik rajzot letölthetjük vektoros SVG vagy bitmapes PNG képfájlként, illetve akad közöttük néhány animált változat is, amelyek animált GIF fájlként is letölthetők. Beszerezhetjük őket egyenként, amelyikre épp szükségünk van, vagy letölthetjük a teljes csomagot egyben.

Sőt, a Generator menüpontban még a színvilágukat is megváltoztathatjuk. Vannak itt előre definiált témák, de akár sajátot is kikísérletezhetünk. Emellett a Compositions menüpontban azonnal felhasználható összeállításokat is találunk belőlük, az Example menüpontban pedig pár példát arra, miként mutatnak mondjuk egy weboldalon.

Mivel az SVG fájlok is letölthetők, a rajzokat könnyedén lehet módosítani is, így ha valakinek minimális változtatásokra lenne szüksége, elvégezheti azt a kedvenc vektorgrafikai szoftverében. Vagyis ez egy kicsi, de abszolút sokoldalúan használható, és rendkívül stílusos, minőségi gyűjtemény. Érdemes vele megismerkedni.

Ne maradjon le erről sem!