Profi ikonok letöltése ingyen, weboldalakhoz, programokhoz, kiadványokhoz

Legyen szó nyomtatott vagy digitális kiadványokról, programokról, weboldalakról, szinte mindegyik esetben szükségünk lesz egy-egy ikonra. Ha pedig már így megy ez, nem árt, ha olyan ikonokat tudunk felhasználni leendő projektünkben, amelyekkel nem vallunk szégyent, ha valaki rájuk pillant: legyenek ízlésesek és felismerhetőek. Az alábbi oldalon az ilyen profi ikonok letöltése ingyen is lehetséges, igaz, ennek azért vannak feltételei. De máris elmondunk róla mindent!

Profi ikonok letöltése ingyen

Az Iconscout felépítésében és tartalmai licencelésében is nagyon hasonlít az oldalunkon már többször is emlegetett Freepikre: vagy előfizetünk és onnantól minden tartalmat szabadon használhatunk, vagy megelégszünk az ingyenes kínálattal és a használatért cserébe feltüntetjük az adott ikonok készítőjét (vagy a felhasználás környékén, vagy mondjuk egy alkalmazás esetében a stáblistában).

Ezen az oldalon rengeteg vektoros ábra, 3D illusztráció és persze a címben említett ikonok végeláthatatlan áradata vár ránk. Utóbbiak nagyobb része ugyan csak előfizetéssel elérhető, de ha regisztrálunk az oldalon (ez díjmentesen megtehető), akkor hozzáférhetünk egy halom ingyenes ikonhoz is, amelyek szintén igényes darabok és szinte minden témakört lefednek. Az így letöltött ikonokat akár kereskedelmi projektekben is használhatjuk, a feltétel csak annyi, hogy fel kell tüntetnünk a készítőt és a forrást valahol az adott projektben (lásd az oldal javaslatait ez ügyben).

A kiválasztott témát felölelő ikonokat letölthetjük egy csomagban is, de ha nincs szükségünk az összesre, akár egyenként is van lehetőség a beszerzésükre. Ahhoz, hogy a lehető legkényelmesebben tudjuk menedzselni a korábban letöltött anyagokat, az Iconscout közzétett egy saját alkalmazást is (Windowsra és macOS-re egyaránt), amelyet telepíthetünk a számítógépre, s így bármikor, pár kattintással elérhetjük a korábban már letöltött anyagokat. Az ikonok egyébként többféle formátumban is rendelkezésre állnak (PNG, SVG, EPS, AI), az elérhető változatok összeállításonként változnak.

Mindent egybevetve az Iconscout egy kifejezetten profi és könnyen használható ikongyűjtemény, amely akár azoknak is jó választás lehet, akik teljesen ingyen szeretnének igényes ábrákhoz jutni weboldalukhoz, programjaik hoz, prezentációik hoz stb. De ha valaki nem szeretné feltüntetni a forrást, vagy szüksége lenne a prémium képekre is, az is egészen kedvező havidíjért fizethet elő a Premium hozzáférésre. A pénzéért cserébe pedig több millió vektoros ikon, több mint 26 ezer illusztráció és több mint 2000 3D-s grafika közül válogathat teljesen szabadon.

Ingyenes fotók letöltése

Akit az ingyenes ikonok mellett szabadon használható fotók is érdekelnének, annak érdemes elolvasnia az ilyeneket összegyűjtő oldalakat bemutató korábbi cikkünket is.

Ne maradjon le erről sem!