Szabadon használható rajzok letöltése, ingyen

Korábban szolgáltunk már olyan összeállításokkal, amelyekben ingyen használható vektoros ábrákat, vagy éppen szabadon használható fotókatgyűjtő weboldalakkal foglalkoztunk. Sőt, olykor egy-egy kiemelt oldalt is bemutatunk, mint például anno az Open Doodles-t, amelyen egyedi stílusú vektoros ábrák találhatók, ingyenes használatra. Ma ez utóbbi gyűjteményt bővítjük egy újabb oldallal, ahol a szabadon használható rajzok letöltése oldható meg pár kattintással, teljesen ingyen.

Skribbl: szabadon használható rajzok letöltése, ingyen

Skribbl egy olyan oldal, amelyről kézzel rajzolt illusztrációkat lehet letölteni, különféle témakörökben, több alkotó munkájából válogatva. Az oldalon megosztott ingyenes rajzokat csomagokban tölthetjük le, és szabadon felhasználhatjuk azokat weboldalakhoz, prezentációkhoz és egyéb projektekhez. A felhasználásra vonatkozó licence feltételek részletesen itt olvashatók.

Bár a Skribbl létrehozói a képek felhasználását nem kötik ahhoz, hogy feltüntessük a forrást, azért ennek is nagyon örülnek. Ez könnyedén megoldható, hiszen minden rajzcsomagnál ott van, hogy ki készítette azt. A grafikusok között egyébként magyarokat is találunk, így például Scheich Rékát.

Bár a gyűjtemény egyelőre nem mondható óriásinak, az oldal létrehozói azt ígérik, folyamatosan bővül majd a választék. Az pedig már most is kétségtelen, hogy az összeállítás darabjai nagyon egyediek, bárhol jól mutathatnak. A letölthető tartalmak között vannak PNG és SVG formátumú képfájlok is.

Bár nem állítjuk, hogy ez a legnagyobb gyűjtemény ami létezik, de érdemes eltenni talonba, ha valami igazán egyedi illusztrációra vágyunk néha. Emellett aztán természetesen használhatjuk a többi képgyűjteményt is, mint például a népszerű és viszonylag olcsón előfizethető (illetve ingyenes tartalmakat is kínáló) Freepiket. De akadnak még remek vektoros gyűjtemények, illetve azokhoz egy ügyes gyűjtőoldal is, a Vektors. Aki pedig esetleg ikonokra vágyik hasonló megközelítésben, annak tudjuk ajánlani a korábban bemutatott Iconscout oldalt.

Ne maradjon le erről sem!