Kihívás okostelefon függőknek: a telefon feloldását számláló háttérkép

Az elmúlt évek során mutattunk már jónéhány érdekes háttérképet okostelefonokra. Így például háttérként használható, testreszabható térképet, naptárat, vagy éppen az iPhone-t áttetszővé tévő megoldást. Ma az androidos készülékeket használóknak mutatunk egy érdekességet, ami nem más, mint a telefon feloldását számláló háttérkép. Ez így első hallásra talán furcsának tűnhet, de kiváló eszköz lehet arra, hogy nyomon kövessük a napi telefonhasználatot és ha úgy ítéljük, hogy túl sokszor nyúlkálunk a készülék után, akkor segíthet gátat szabni e tevékenységünknek. Egyfajta kihívás okostelefon függőknek, hogy napról napra, minél kisebb szám jelenjen meg képernyőn.

Unlock Clock: a telefon feloldását számláló háttérkép

Az Unlock Clock egy teljesen ingyen letölthető kis alkalmazás, amely a Google műhelyében készült. Beüzemelése csak azokon a készülékeken megy, amelyek felülete engedi az úgynevezett élő háttérképek használatát. Mi ezúttal egy Galaxy Note 10-en teszteltük és ott gond nélkül beállítható volt Háttérképek / Összes / Élő háttérképek (három pontos menüre kattintva) részben.

Gyakorlatilag ennyiből is áll az egész procedúra: telepítjük, kiválasztjuk háttérképnek a Zárolt képernyőre és az ikonok mögés, s ettől kezdve egy elegáns, szürke hátterünk lesz, rajta egy hatalmas, fehér számmal, amely egyszerű animáció keretében változik, valahányszor feloldjuk a mobilt. Meglehetősen minimalista kivitel, de tényleg jól néz ki.

Ráadásul nagyon hasznos lehet, ha elhatározzuk, hogy csökkentjük a mobilhasználatra fordított időt. Például sikerül elérni, hogy ne menjen tíz fölé a számláló? Hát, kíváncsiak vagyunk, ez manapság hány embernek sikerülhet. De egy próbát megér, hogy mással is törődjünk, ne csak mindig az okostelefont babráljuk.

A program teszteléséhez egy Samsung Galaxy Note 10 készüléket használtunk, a Samsung Magyarország jóvoltából.

Ne maradjon le erről sem!