Különleges iPhone háttérképek: áttetsző mobil, testreszabott térkép, havi naptár

Háttérképes összeállításainkban általában egy adott témát járunk körbe (lásd rókák, kávé, ősz, tél stb.), ma azonban kicsit máshonnan közelítünk. A mai tárgykör: különleges iPhone háttérképek. Néhány szokatlan, de mindenképpen figyelemfelkeltő háttérképpel szolgálunk ma. Ráadásul ezek egy része abszolút testreszabható is, ami még ritkább.

 

Különleges iPhone háttérképek 1.: lássunk bele a telefonba

Mai összeállításunk két tagja már szerepelt nálunk korábban is. Az egyik egy nagyon különleges háttérkép gyűjtemény: a különféle iPhone-ok belsejébe pillanthatunk be a segítségükkel, mintha egy különleges röntgenfelvételt látnánk. Vagyis az iPhone Kezdőképernyőjének ikonjai mögött, vagy a Zárolt képernyőn olyan hatást érhetünk el, mintha az ember a kijelzőn keresztül belelátna a mobil belsejébe.

Nagyon látványos darabok, ráadásul iPhone 4-től az iPhone X-ig minden megjelent modellhez találunk letölthetőt belőlük. Szerintünk feltétlenül érdemes kipróbálni. Használatukhoz semmi extrára nincs szükség, hiszen egyszerű képként lehet letölteni bármelyiket és megtenni azt az iOS háttérképének. A gyűjtemény linkjeit iPhone modellenként itt találják.

 

Különleges iPhone háttérképek 2.: testreszabott térkép a háttérben

Második ajánlatunk szintén nagyon látványos és szintén nem kell hozzá telepíteni semmit. Itt azonban nem egyszerűen összeválogatott háttérképekről van szó, hanem egy ingyenes online szolgáltatásról, amelynek segítségével az általunk kiválasztott térképrészletekből kreálhatunk saját, ízlésünk szerint átszínezett (fekete, szürke, fehér, narancs alapszínű) háttérképet.

Lenyűgöző látvány a képernyőn, s ha már itt tartunk: letöltésnél kiválaszthatjuk a céleszközt is, így biztos, hogy pont akkora lesz a felbontása, mint amekkora az iPhone-unk kijelzőjének. A szolgáltatásról itt írtunk bővebben. Érdemes átnézni, mert kiderülnek még róla érdekességek a korábbi cikkben.

 

Különleges iPhone háttérképek 2.: havi naptártól a virutális polcokig

Végül egy app, amely eddig nem szerepelt nálunk: a Pimp Your Screen. Ezzel az kis alkalmazással testreszabott háttérképeket generálhatunk. Ehhez kapunk egy halom jópofa fotót és grafikát is (kategóriákra bontva), de akár sajátokat is felhasználhatunk. Az igazi különlegessége ugyanis nem abban áll, hogy ez lenne a legnagyobb háttérképgyűjtemény, hanem abban, hogy a kiválasztott képet kiegészíthetjük még “polcokkal” és egyéb effektekkel. A Lock Screen Maker és Home Screen Maker menüpontokban teljesen testreszabott háttérképeket hozhatunk létre. Így a Kezdőképernyő ikonjai körül látványos effekteket láthatunk, amelyek kiemelik azokat a háttérből, vagy olyan hatást kelthetünk, mintha az ikonok polcokon sorakoznának. Emellett a státuszsor háttere is külön cserélhető, jópofa effektekkel.

Végül a fentieken túl találunk még a programban néhány naptáras hátteret is, azaz olyan képeket, amelyeken az aktuális havi naptár jelenik meg, különféle elrendezésekben. Ezeket elsősorban a Zárolt képernyőn lehet hasznosítani (sajnos magyar felirattal nem megy a dolog, így csak angol felirattal ellátott képeket találunk a gyűjteményben).

Mint hagyományos háttérkép gyűjtemény, korrektnek mondható a Pimp Your Screen, ebből a szempontból inkább csak annyi róható fel negatívumként, hogy nincs lehetőség nézőképes tallózásra, csak lapozgatni tudjuk a képeket, kategóriánként.

A program sajnos nem ingyenes, de mindössze 699 forintért a miénk lehet. Ha szeretnénk testreszabott háttérképet a telefonra, ennyit érdemes lehet befektetni.

Ne maradjon le erről sem!