Szeretne átlátszó iPhone-t? Megoldjuk ingyen!

Meglehetősen érdekes hatású lenne egy olyan iPhone, amelynek belelátni a belsejébe, miközben használjuk. Persze a modern eszközökben nem igazán vannak mozgó alkatrészek, de még így is igen látványos lehet a dolog. Viszont ahelyett, hogy lecserélnénk a borítást, egy kis “csalással” is megoldható, hogy – legalábbis virtuálisan – átlátszó iPhone-unk legyen: folyamatosan “belelássunk” a készülék belsejébe.

 

Cseles háttérképek: átlátszó iPhone

Az iFixit.com nevű oldalon gyakorlatilag minden Apple termék szétszedéséhez és összeszereléséhez kapunk útmutatót. A készítők igen lelkesek és nagyon precíz, kidolgozott útmutatókkal szolgálnak a vállalkozó szellemű felhasználóknak. Korábban persze ennek több gyakorlati haszna volt, mivel számos alkotóelem cserélhető volt a Macekben is. Ma már ez necces, de ettől még vannak, akiket érdekel a téma.

Mindenesetre egy valamivel garantáltan tudnak szolgálni az iFixitesek bárkinek: cseles háttérképekkel, amelyeket használva olyan hatást kelthetünk, mint a kijelzőn át látnánk a mögötte rejlő hardverelemeket is.

Annyi bonyolítás van a dologban, hogy mindenkinek a megfelelő típushoz való háttérképet érdemes letöltenie (nem csak a felbontás, hanem a tartalom miatt is). Igyekeztünk a legnépszerűbbeket egy kattintással elérhetővé tenni az alábbi linkeken, de aki nem találja a saját készülékét a listában, annak érdemes rákeresnie az iFixit oldalon vagy a Google-ben.

iPhone 4

iPhone 5

iPhone 5S/C

iPhone 6 és iPhone 6 Plus

iPhone 6S és iPhone 6S Plus

iPhone 7 és iPhone 7 Plus

UPDATE: iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone X

Ne maradjon le erről sem!