Napszakkal változó, dinamikus háttérképek készítése és letöltése, macOS-hez

Korábban mutattunk már néhány nagyszerű gyűjteményt, amelyek csodás, dinamikus háttérképeket kínáltak a macOS Mojave rendszerhez. Így senkinek sem kell beérnie a rendszer általi, finoman szólva is szegényes (két darab) kínálattal. Ezúttal azonban egy olyan oldalt mutatunk, ahol nem csak válogathatunk a hatalmas folyamatosan bővülő gyűjteményből, hanem a saját dinamikus háttérképek készítése is megoldható, teljesen ingyen. 

Dynamic Wallpaper Club: dinamikus háttérképek készítése és letöltése, macOS-hez

A Dynamic Wallpaper Club oldal két felületet is kínál a napszakhoz igazodó háttérképekre vágyóknak. Az egyiken már kész, a közösség tagjai által létrehozott dinamikus háttérképek tölthetők le a galériából, a másikon pedig (a Create gombra kattintva és elvégezve egy gyors, ingyenes regisztrációt) saját képeinkből hozhatunk létre ilyeneket

Utóbbi esetben először is ki kell választanunk, hogy a napszaknak megfelelő környezeti fényekhez, vagy a rendszer órájához igazodva változó háttérképet szeretnénk-e létrehozni. Előbbi esetben az online program kielemzi a fotók EXIF adatait is, így segítve a pontos időzítéseket. Azt is kiválaszthatjuk, mely képek jelenjenek meg, ha a felhasználó hirtelen felindulásból átvált a rendszer világos és sötét üzemmódja között.

Elvileg mindenki csak saját képeket tölthet fel, erről nyilatkozni kell a dinamikus háttér létrehozásakor, ahogy arról is, hogy a publikáljuk-e a közösségi gyűjteményben az anyagot.

Mindent egybevetve ez egy kifejezetten jól sikerült gyűjtemény, ahonnan könnyedén letölthetünk HEIC formátumban egy halom látványos, ízléses dinamikus háttérképek a macOS Mojave rendszerhez )és persze a következő verziókhoz). Apró érdekesség, hogy van Budapestről is dinamikus háttérkép, kifejezetten profi minőségben.

Aki pedig esetleg Windowsra szeretne hasonló háttérképeket, annak érdemes elolvasnia korábbi cikkünket e témában, amelyben leírtuk, miként lehet átemelni ilyen háttérképeket Windowsra.

Ne maradjon le erről sem!