TOP 5: a legjobb háttérkép lelőhelyek

Egy jól megválasztott háttérkép nem csak kellemesebbé teheti a munkakörnyezetet, de inspirálóan is hathat tennivalóinkhoz. Éppen ezért szoktunk mi is rendszeresen foglalkozni a témával, korábban is mutattunk már néhány remek háttérkép lelőhelyet és videós hátteret egyaránt.
Ezúttal azonban nem csak egy, hanem rögtön 5 olyan helyet is mutatunk az interneten, ahová érdemes ellátogatni, ha látványos, ízléses, jó minőségű háttérképekre van szükségünk.
Van azonban a dologhoz egy megjegyzésünk: ezeken az oldalakon nem ingyenesen felhasználható stock fotók találhatók. Letölthetjük őket saját használatra, háttérképnek az asztali gépre vagy a mobilra, de nem használhatjuk fel kiadványokban vagy mondjuk a blogunkban. Ha valakinek ez utóbbiakhoz lenne szüksége fotókra, annak javasoljuk egy korábbi cikkünket a témával kapcsolatban, benne több, a célnak megfelelő oldallal.
Jöjjenek akkor most a háttérképes aranybányák.

Interfacelift

Egyik régi nagy kedvencünk az Interfacelift, amelynek fő előnye, hogy rögtön a kiválasztott eszköz felbontásának megfelelő háttérképeket tölthetünk le róla. Így a mobil, tablet vagy asztali rendszerek sajátosságainak megfelelően vágott és méretezett képeket szerezhetünk be itt, gyakorlatilag minden témakörben.

Szinte minden képhez kapunk egy kis leírást is, hogy milyen körülmények között készült, ami ugyan háttérkép szempontból vizsgálva a dolgokat talán kevésbé tűnik fontosnak, mégis, kicsit közelebb hozhatja az adott fotót hozzánk.

Wallhaven

A Wallhaven egy remekül szűrhető gyűjtemény (méretre, képarányra, stílusra stb.). Itt is szinte minden témakörben találunk képeket, de az anime kedvelőknek külön tudjuk ajánlani, mert egyetlen kattintással előszedhetjük a teljes anime gyűjteményt az oldalon.

Érdemes körülnézni itt is, mert rengeteg jó minőségű háttérképet találni a gyűjteményben (válogatáshoz kattintsunk a Random gombra és után állítsuk be a szűrőket kedvünk szerint).

The Paper Wall

Ha jó minőségű háttérképeket keresünk, ide mindenképpen látogassunk el. A The Paper Wall nagyszerű és naponta bővülő összeállítás. Csak ajánlani tudjuk!

Social Wallpapering

A Social Wallpapering érdekes oldal. Viszonylag gyakran kerülnek fel rá új képek, kényelmesen szűrhető kategóriák alapján, viszont a hátterek felbontása nagyon változó. Van, amit teljesen feleslegesen, óriás méretben töltenek fel (bár manapság, a retina kijelzők terjedésével ez lassan majd előny lesz), viszont elég sok a kisebb felbontású kép is. Ettől függetlenül jó háttérkép-forrás. Érdemes ide is ellátogatni.

Simple Desktops

A minimalista képvilág kedvelőiről sem szeretnénk megfeledkezni. Sőt, olyannyira gondolunk rájuk, hogy rögtön egy külön oldallal szolgálunk számukra, ahol csak és kizárólag minimalista stílusú, mégis nagyon kellemes hatású háttérképeket lehet találni. Ez az oldal nem más, mint a Simple Desktops.

Ne maradjon le erről sem!