Látványos térkép háttérkép okostelefonra pár mozdulattal

Egy okostelefont könnyedén hasznossá tudunk tenni néhány praktikus alkalmazással, legyen szó akár iPhone-os appokról, akár androidosokról. De ugyanígy gondoskodhatunk arról is, hogy a készülékünk jól nézzen ki. Ezen pedig sokat dobhat egy jól megválasztott háttérkép a zárolt képernyőre, vagy az ikonok mögé. Korábban az iPhone tulajdonosoknak már mutattuk egy elég pazar megoldást, amellyel kvázi áttetszővé tehető a készülék (legalábbis olyan, mintha a képernyő mögött látnánk a telefon belsejét). Szerintünk a mai ajánlat is elég jópofa: egy ellenállhatatlan térkép háttérkép okostelefonra.

 

Térkép háttérkép okostelefonra

Nem is olyan régen tettünk már amúgy állandóan változó térképet a Windows és a macOS háttérképének is, de ezúttal kicsit másról lesz szó. Ez a háttérkép ugyanis nem mozog, de olyan szempontból azért interaktív, hogy elkészítésekor mi határozhatjuk meg, hogy bolygónk mely szegletét mutassa, illetve a színvilágát is kiválaszthatjuk.

A térkép készítéséhez el kell látogatnunk az Alvar Carto oldalra, amely elsősorban testreszabott térképes poszterek nyomtatásával foglalkozik. A megvásárolható posztereken kívül van azonban egy – kissé elrejtett – háttérkép generátoruk is, amelyet erre a linkre kattintva lehet elérni. Szépen működik közvetlenül az okostelefonokon is, de ha úgy kényelmesebb, használhatjuk az asztali gép vagy a notebook böngészőjében is. A lényeg: a kívánt helyszín megadása, a színvilág, és az általunk használt okostelefon képernyőméretének kiválasztása után máris letölthetjük a testreszabott háttérképet, a készülékünknek megfelelő méretben.

Egyszerű, gyors háttérkészítési megoldás, s ha megfelelően állítjuk be a nagyítást és a színvilágot, akkor kifejezetten látványos. Ráadásul teljesen egyedi, hiszen mi magunk határozzuk meg a jellemzőit. Vannak persze térképrészletek, amelyeket egy zárolt képernyőn használva a szívéhez kap elsőre az ember, hogy: “ááá, megrepedt a kijelző”. De ezt kicsit megtévesztő hatást leszámítva hihetetlenül látványos darab. Érdemes kipróbálni. Még jobb, ha egyben megrendeljük poszterként is (az sajnos már fizetős szolgáltatás) a háttérképet. Elég jól fest a falon, s jópofa, hogy a telefonon is ugyanaz a kép látható. De ez már csak hab a tortán. A lényeg: a lenyűgöző térképes háttérkép.

A tesztünkhöz használt iPhone X készüléket a Telekom biztosította számunkra.

 

Ne maradjon le erről sem!