Letisztult és praktikus meditációs időmérő iPhone-ra, ingyen

Az elmúlt hetekben visszatérő téma volt oldalunkon a meditáció és relaxáció, illetve az azt segítő okostelefonos alkalmazások. Mutattunk két remek alkalmazást ebben a témakörben, amelyek alapvetően hasonlóak, de mégis más megközelítést használnak ebben a témában: a Relax meditation teljesen ránk bízza, hogy miként állítjuk össze relaxációnk, meditációnk hátterét a rendelkezésre álló dallamokból, hangokból. A Pzizz viszont tetszőleges hosszúságúra állítható, minden alkalommal változó dalok és effektek segítségével igyekszik egyszerűbbé tenni az elalvást, segíteni a napközbeni feltöltődést, vagy éppen az aktuális tennivalónkra koncentrálást. Mindkettő nagyszerű megoldás, csak ajánlani tudjuk őket. Ma viszont egy ezektől kicsit eltérő, de még mindig a témába vágó alkalmazást mutatunk: íme egy letisztult és praktikus meditációs időmérő iPhone-ra, amely ráadásul összeköthető az Apple iOS rendszerének saját Egészség alkalmazásával is.

 

Meditation Timer and Log: nagyszerű meditációs időmérő iPhone-ra

A Meditation Timer and Log egy ingyenes kis alkalmazás, amely arra hivatott, hogy segítse a hagyományos meditációkat. Vagyis ezúttal nem választhatunk háttérzenét és különleges hanghatásokat, a meditáció ezen részéről mindenkinek magának kell gondoskodnia (bár ebben is tud segíteni amúgy a program). Cserébe viszont testreszabható, profi időmérőként működik, amely az előre beállított idő leteltével kellemes hanghatásokkal (gond stb.) jelzi, hogy letelt a kikapcsolódásra szánt időnk. Ez nagyon jól jöhet egy napközbeni meditáció, relaxáció esetén, amikor kötött a rendelkezésre álló időnk.

A programban beállíthatunk több meditációs folyamatot, meghatározva a felkészülésre szánt időt (ezt a program elkülönítve méri számunkra), a meditáció hosszát, a kezdő és befejező figyelmeztetés hanghatását, illetve ha szükséges, akkor háttérben szóló zenét/zajt is. Utóbbiakból töredék mennyiség áll rendelkezésünkre a Relax meditation app gyűjteményéhez képest, de adott esetben a telefonon tárolt dalainkból is választhatunk háttérzenét. Folyamatainkból sablonokat is kreálhatunk, így később nem kell mindig mindent újra beállítgatni, elég kiválasztani egy korábbi meditációt és már kezdhetünk is. Ezeket ráadásul szinkronizálhatjuk az iCloudba is, így egy esetleges újratelepítésnél is újra visszakaphatjuk korábbi beállításainkat.

Érdekesség, hogy a program összeköthető az iOS saját Egészség alkalmazásával is, így a meditációra fordított időtartamot automatikusan feljegyzi annak Tudatos percek kategóriájába.

Mindent egybevetve a Meditation Timer and Log egy kifejezetten jól sikerült, egyszerűen használható kis alkalmazás, amely nagy segítséget jelenthet a meditációban, kezdőknek és haladóknak egyaránt. Remek meditációs időmérő, amelyet bátran merünk ajánlani mindenkinek. Aki pedig olyan további appokra kíváncsi, amelyek segíthetnek egészsége megőrzésében, tallózza végig eddigi cikkeinket egészség témakörben.

Ne maradjon le erről sem!