2019 legjobb maces alkalmazásai a Setapp-ban

Bár elsőre mindig rosszul hangzik, ha egy program vagy szolgáltatás előfizetéses, olykor igencsak megtérülhet a havi befektetés. Kedvenc maces alkalmazásbérlési szolgáltatásunk, a Setapp például tipikus példása annak, amikor jobban megéri előfizetni egyetlen csomagra, mintha önállóan szereznénk be a benne foglalt alkalmazásokat. Merthogy a Setapp előfizetőknek mindössze havi 10 dolláros áron juthatnak hozzá több mint 160 (és a lista folyamatosan bővül) maces szoftverhez. Ráadásul sok ezek közül tényleg a kínálat krémjéből való, profin összerakott, jól használható, a napi munkát abszolút megkönnyítő programok. Éppen ezért arra gondoltunk, megnézzük, melyek voltak 2019 legjobb maces alkalmazásai a Setapp-ban.

2019 legjobb maces alkalmazásai a Setapp-ban

Mielőtt belefognánk az ajánlóba, felhívjuk a figyelmet, hogy a Setapp szolgáltatásból nemrég megjelent egy kkv-k számára optimalizált változat is, amely bétaként már kipróbálható bárki által (ráadásul 30 napig ingyen). Itt a programkínálatban nincs különbség az eddigi szolgáltatáshoz képest, azonban az admin felületet és az előfizetést úgy alakították át, hogy a kis- és közepes vállalkozások kényelmesen menedzselhessék a munkatársak előfizetéseit, s az esetleges fluktuáció során se jelentsen problémát az új kollégák beléptetése, és a távozó munkatárs előfizetésének lemondása, átruházása.

De most következzenek az idei évben – számunkra mindenképpen – leghasznosabbnak bizonyult alkalmazások a Setapp kínálatából. Mivel a legtöbbről már írtunk, a rövid leírásban linkeljük a részletes tesztet is.

Anytrans for android és Anytrans for iOS

Két nagyszerű alkalmazás, hogy az okostelefonok minden fontos adatát kényelmesen tudjuk menedzselni – és menteni – a Macre. Van androidos okostelefonokhoz (Anytrans for android) és iPhone-hoz (Anytrans iOS) készült változat egyaránt. Előbbiről itt írtunk részletesen.

Boom 3D

Ha gyengébb hangszórónk van, de tulajdonképpen még ha eleve profi is, a Boom 3d egyszerűen nélkülözhetetlen a zenekedvelők számára. Fantasztikus hangzást érhetünk el vele, pár kattintással. Részletesen itt mutattuk be.

BusyCal és BusyContacts

A macOS saját naptára és címjegyzések nevetségesen gyatrának tűnik majd, ha valaki kipróbálja a BusyCal naptár programot és a BusyContacts névjegy-menedzser alkalmazást. Írtunk róluk is korábban, méghozzá itt.

CleanMyMac X

Ha lassúnak érezzük a Macet, a CleanMyMac X lesz a legjobb eszköz a szoftveres turbózásra. Ez a program kitakarítja és optimalizálja a rendszert, de emellett még seregnyi hasznos extra funkcióval is rendelkezik. Érdemes vele megismerkedni, mi itt és itt teszteltük anno.

CleanShot

CleanShot az egyik legjobb képernyőfotózó alkalmazás, amellyel az elkészült felvételeket azonnal át is szerkeszthetjük, feliratozhatjuk stb. Kitakarhatunk kényes részleteket, a háttérképet pedig automatikusan le tudja cserélni a program a képek készítésének idejére. Szerepelt már nálunk részletes tesztben, itt.

Downie

Továbbra is a Downie a legjobb választás, ha bármilyen videómegosztó oldalról letöltenénk ezt-azt. Egyszerűen használható, seregnyi oldalt ismer és amit nem, ahhoz is hozzá lehet idomítani. Korábbi verziójáról itt írtunk, de azóta csak még jobb lett.

Forklift

Említettük már, hogy a legjobb maces fájlkezelő program magyar fejlesztés? Naná, itt írtunk róla tesztet. A Forklift megkerülhetetlen, ha elegünk van a Finder felületéből, vagy ragaszkodunk a “retró” kétpaneles fájlkezelőkhöz.

Tumult Hype

Hype az egyik legjobb eszköz, ha interaktív HTML5 animációkat szeretnénk készíteni macOS alatt. Egyszerűen használható, mégis rendkívül profi végeredményre juthatunk vele, miként azt itt ki is elemeztük.

MindNode

Szinte minden hatékonyságról szóló válogatásunk állandó vendége (legalábbis Macre) a MindNode, amely az egyik legjobban sikerült gondolattérkép alkalmazás. Anno itt írtunk róla, s bár azóta tovább csiszolták, a lényeg maradt: továbbra is tökéletes választás gondolataink rendszerezéséhez.

Movist Pro

Ha ingyenes médialejátszót keres valaki, a VLC az ász. De ha fizetni is hajlandó érte és a videók nézése a fő cél, akkor a Movist Pro bizony kenterbe veri a nagynevű konkurensét. Mi imádjuk! Ja, és írtunk is róla, emitt.

One Switch

A macOS-ben akadnak kissé elrejtett funkciók, amelyek ki- vagy bekapcsolása olykor elég faramuci módon oldható meg. Ezeket egyszerűsíti a One Switch, amely két kattintásos közelségbe hoz minden fontos opciót, kezdve az éjszakai üzemmódtól, a gép ébrentartásán át, a rejtett fájlok megjelenítéséig. A funkciókínálatot folyamatosan bővítik, de a lényeget bemutattuk itt.

Photobulk

Ha gyakran van szükség a fotók és képek gyors, csoportos átalakítására, a Photobulk a barátunk. Mindent leírtunk róla itt, de ami a lényeg: átméretez, vízjelez, átnevez, metaadatokat gyilkol, újratömörít stb.

Photolemur

A mesterséges intelligenciára építve a Photolemur a gyengébben sikerült fotóinkat is gyorsan tuningolja. Így egyetlen mozdulattal javíthatjuk fel fotóinkat, akár csoportosan is. 

Secrets

Ha valaki Setapp előfizetős és szeretne egy könnyen használható jelszókezelő alkalmazást, a Secrets ott figyel a kínálatban. Érdemes kipróbálni, mert egy kifejezetten jól sikerült jelszómenedzser, ráadásul ha esetleg még iPhone-t is használunk, az iCloudon keresztül szinkronizálhatjuk jelszavainkat az iOS verzióval. Utóbbi sajnos nem jár a Setapp előfizetéshez, külön kell megvennünk (az ingyen letölthető változat maximum 10 bejegyzést enged, alkalmazáson belül vásárolhatjuk meg a prémium változatot, ami egyszeri befektetés).

SnippetsLab

Forráskódok tárolására a SnippetsLab jöhet jól a listából. Letisztult, gyors és szinte minden népszerű programnyelv szintaxisát képes jelölni a kódokban.

Ulysses

Félve tesszük be az Ulysses alkalmazást bármilyen válogatásba, nehogy elfogultsággal vádoljanak minket, de az a helyzet, hogy ha valaki macOS + iOS párosításban adja szövegírásra a fejét, akkor kétség kívül ez a legjobb markdown szövegszerkesztő. Indoklás itt, korábbi tesztünkben!

Saját dokumentumkezelővel, kényelmes felülettel, testreszabható export funkciókkal. Ráadásul a Setapp előfizetés itt a maces és iOS változatokra egyaránt vonatkozik (mellesleg az Ulysses maga is előfizetős, így a Setapp-on keresztül beruházni rá már csak azért is jobban megéri, mert így 160+ további alkalmazást is kapunk mellé a havidíjért).

Yoink

Yoink is napi szinten használatban van nálunk, hiszen a fájlokkal végzett munka meggyorsításának egyik legjobb eszköze (miként azt megírtunk anno). Kényelmes, fogd és dobd módszerrel dolgozhatunk a különféle állományokkal, keresztül-kasul az összes éppen használt programon.

Mockuuups Studio

A kissé fura nevű Mockuuups Studio segítségével szinte egyetlen mozdulattal tálalhatjuk alkalmazásainkat, weboldalainkat egy-egy látványos fotón. Elhelyezhetjük őket ízléses környezetben látható számítógépen, okostelefonon, vagy tableten, de az is megoldható, ha háttér nélküli eszközfotókra szeretnénk rátenni képernyőképeinket. Korábban részletes tesztet is írtunk róla, mégpedig itt.

Ne maradjon le erről sem!