Setapp for Teams: a legjobb üzleti szoftverek kkv-knak Macre

Állandó maces olvasóink tudják: a Setapp gyakorlatilag állandó vendég nálunk, hiszen folyamatosan figyeljük, milyen újabb programokkal bővül e nagyszerű alkalmazásbolt kínálata. Aki esetleg még nem hallott róla, korábbi cikkünkből mindent megtudhat, de röviden: a Setapp egy előfizetéses rendszer, amelyben pár ezer forintos havidíjért cserébe több mint 160 nagyszerű maces alkalmazás érhető el, közöttük olyan nagy nevekkel, mint az UlyssesForkliftPhotolemurPhotoBulkSwift PublisherTumult HypeRapidWeaverMindNodeBusyCal, PDFpen stb. Korántsem teljes a felsorolás, tényleg a maces szoftverfelhozatal krémjét szedték csokorba, hogy alig 10 dolláros havidíjért használhassa őket bárki. Ráadásul ott vannak közöttük a legjobb üzleti szoftverek kkv-knak Macre. Ez utóbbi apropóján a MacPaw-nál úgy döntöttek, hogy elkészítik a Setapp kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára optimalizált verzióját is. Ezt lett a Setapp for Teams, amelynek béta változata mostantól tesztelhető bárki által.

Setapp for Teams: a legjobb üzleti szoftverek kkv-knak Macre

A Setapp nálunk abszolút bizonyított az évek során. Elindulása óta, ha lassuló iramban is, de még mindig havonta bővül az amúgy is méretes, immár több mint 160 alkalmazást magába foglaló gyűjtemény. Telepítésük gyakorlatilag egy kattintás a Setapp alkalmazás segítségével, ráadásul mindegyikről kapunk képernyőképekkel kiegészített leírást, hogy egyértelmű legyen, melyik alkalmazás mire való.

Setapp for Teams ezt a szolgáltatást bővíti ki úgy, hogy a kkv-k számára is kényelmesen használható legyen. Használata hihetetlenül egyszerű: regisztrálunk az oldalon, s onnantól kezdve egyetlen felületen tudjuk menedzselni a munkatársak Setapp licenceit. Induláshoz és ismerkedéshez kapunk 30 napnyi tesztlehetőséget, ami bőven elég, hogy kiderüljön, mennyire válik be a csapatnak a szolgáltatás. Ezután az ár 8.99 USD havonta felhasználónként (illetve plusz 7.99 USD eszközönként, ha felhasználónként egynél több eszközre telepítünk).

A Setapp for Teams béta adminisztrációs felülete

Központi felületén könnyedén vehetünk fel új felhasználókat, menedzselhetjük a telepítésre és aktiválásra engedélyezett eszközöket, illetve az előfizetéseket, számlázást stb. A MacPaw fejlesztői ezúttal is igyekeztek letisztult, gyors felületet összerakni, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a szolgáltatás használata (pedig még csak béta verzióról beszélünk).

Összegzésül

Mindent egybevetve a Setapp for Teams egy igen ígéretes kezdeményezés. Maga a Setapp nagyon hasonló a nemrég indult Apple Arcade-hoz, csak itt játékok helyett komoly alkalmazásokat kapunk a pénzünkért (ráadásul jóval előbb indult, mint az Apple Arcade).

A Setapp for Teams pedig tökéletesen bővítheti majd ki ezt a szolgáltatást az egyéni felhasználókról a cégekre. Kényelmesen menedzselhetjük benne a csapat minden tagjának alkalmazásait, az újonnan érkező, vagy éppen távozó munkatársak licenceit stb. Kíváncsian várjuk, mi változik még az éles indulásig, de addig is bátran ajánljuk a béta változat kipróbálását a hazai – Macre építő – vállalkozásoknak.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató