Videók és filmek letöltése gyorsan, szinte bárhonnan

Bár Windowsra is rengeteg jó minőségű, olcsó vagy ingyenes alkalmazás érhető el, valahogy a maces fejlesztők mintha jobban szem előtt tartanák a felhasználói élményt. Mindenesetre a ma bemutatásra kerülő alkalmazás kiváló példa erre: a videók és filmek letöltése még sosem volt olyan egyszerű, mint a Downie-val (aki Windowsra keresne hasonló rendeltetésű szoftvert, erre a linkre kattintson).

Downie 2: videók és filmek letöltése, gyorsan

Az interneten rengeteg videót találunk, s ma már akár mobilnetből is kapunk olyat, amivel nyugodtan streamelhetünk, nem merítjük le 10 perc alatt a teljes keretet. De azért egy nagyobb adatcsomag még mindig borsos áron lehet csak a miénk, így joggal merül fel az igény arra, hogy az adott videókat akár offline is megnézhessük. Ezt viszont nem mindig tehetjük meg. Ekkor jön a képbe a Downie, amelynek segítségével viszont szinte bármilyen oldalon megoldható a videók, filmek letöltése.

A program alapból több mint ezer videomegosztó oldalt ismer (ezek között természetesen ott vannak a közismert Youtube, Vimeo, Facebook, Dailymotion stb. oldalak is), ezekről gyakorlatilag egyszerű fogd és dobd módszerrel tudjuk letölteni az anyagokat, vagyis a böngészőből ráhúzhatjuk a linket a Downie felületére, s azonnal indulhat a letöltés. Egyszerre több videót is tölthetünk, de ami még ennél is fontosabb: a program képes több szálon tölteni az adott fájlt (ha a szerver támogatja ezt a megoldást), így a letöltési sebesség érezhetően gyorsabb lehet, mint a konkurens alkalmazásoknál. A letöltést egyébként elindíthatjuk a link vágólapra másolásával (CMD + C), majd a Downie ablakára történő beillesztésével is (CMD + V). Kinek, melyik a szimpatikusabb. De van beépülő plug-in is, az összes népszerű maces böngészőhöz, így mindössze egyetlen kattintással is megúszhatjuk az egész procedúrát. Sőt, még ez sem minden! A legnépszerűbb videómegosztók tartalmában közvetlenül a Downie-ban kutathatunk, így mondjuk egy Youtube vagy Vimeo videó miatt még a böngészőt sem kell megnyitnunk, megkereshetjük és letölthetjük közvetlenül az alkalmazásban. Ha esetleg többféle felirat is tartozik a videóhoz, akkor letöltés előtt azt is kiválaszthatjuk, melyikkel töltenénk le.

Természetesen ha olyan oldalról töltünk le, amelynek használatához jogosultság szükséges, akkor előtte be kell lépnünk az adott fiókba. Ilyen például a Facebook is, ahol be kell jelentkeznünk Facebook fiókunkba a letöltés előtt. A program viszont nem éri be azzal, hogy a már ismert videóletöltőkről képes beszerezni a videókat és filmeket (mellesleg akár 4k-s méretben is). Ha olyan oldalba ütközik, amelyet nem ismer, felajánlja, hogy felhasználói segítséggel tölti le a videót. Ez annyit jelent, hogy megnyit egy saját böngészőablakot, amelyben a megszokott módon elindíthatjuk az adott weblapon a videó – vagy videók – lejátszását, a program pedig figyeli az érkező streameket, amelyek közül kiválaszthatjuk, melyikre van szükségünk, s már tölthetjük is a gépre.

Ha pedig valakinek még ez sem lenne elegendő, akkor a Downie képes egy megnyitott oldalról az összes fellelhető videót letölteni, tulajdonképpen egyetlen mozdulattal. Emellett arra is van lehetőség – a Settings menüpontban -, hogy a letöltött videókat a program azonnal mp4 formátumra konvertálja, vagy kiemelje belőle a hangsávot, ha például csak a zenére van szükségünk egy klip esetén.

Összegezve

Mindent egybevetve a Downie kategóriája legjobbjának is tekinthető. Egyszerűen használható, gyors, megbízhatóan üzemel.

Így a végére pedig még maradt egy extra opció is: a Downie ugyan elsősorban videók és filmek letöltésére született, de ZIP, DMG, RAR fájlokat is letölthetünk vele, itt is igaz: egy oldalról akár egyszerre az összes fájlt.

A programból van ingyenes próbaverzió is, így bárki kipróbálhatja, mire képes. Aki megvásárolná, annak örömhírünk, hogy van hozzá Techwok kupon kód is: BE93003D. Ennek használatával 25%-kal olcsóbban vásárolható meg a Downie 2 (az eredeti ára 20 dollár), illetve annak “testvére” a Permute 2 videokonvertáló is, amelyről itt írtunk bővebben. A kedvezmény vonatkozik a két program együttes megvásárlására is. Az kuponkódot csak az első 50 vásárló tudja használni!

Ne maradjon le erről sem!