Ingyenes Youtube videó letöltő program, videokonvertálási funkcióval kiegészítve

Vannak slágertémák a számítástechnikában, amelyek igen komoly méretű programkínálattal rendelkeznek. Az egyik ilyen a Windows optimalizálás, a másik pedig a videoletöltés. Mindkettőhöz tömegével találunk szoftvereket az interneten – fizetős és ingyenes kiadásban -, de mindkettőre igaz, hogy a kínálatnak csak egy része váltja be a hozzá fűzött reményeket. Mai választottunk egy olyan ingyenes Youtube videó letöltő program, amellyel szinte gyerekjáték a videók letöltése, ráadásul kapunk egy hasznos extrát is: van beépített videokonvertáló funkció is.

MiniTool uTube Downloader: ingyenes Youtube videó letöltő program

Elöljáróban annyit azért el kell mondanunk, hogy a Youtube videók letöltése bizonyos esetekben illegálisnak minősül, ráadásul ellenkezik a Youtube irányelveivel is. Ennek részben az is az oka, hogy a Youtube-on hivatalosan az előfizetők privilégiuma lenne a letöltési lehetőség (nekik csupán egy kattintás ez a felületen, hogy offline is eltároljanak egy-egy videót). Emellett a videomegosztóra folyamatosan kerülnek fel jogvédett tartalmak (filmek, zenei albumok stb.). Mindazonáltal ha saját, vagy akár public domain licencű videót akarunk letölteni, abba aligha köt bele bárki. 

Mindenesetre a letöltéshez bőséges a kínálat, anno összeszedtük már a legjobbakat korábban (itt található a gyűjtemény). Ma ezt a csokrot bővítjük egy új darabbal, amely nem más mint a MiniTool uTube Downloader. Ez egy teljesen ingyenes program Windowsra, amely kicsit talán szokatlan felületet kapott, de alapvetően elég lényegretörő: az integrált böngésző részben megjelenik a Youtube felülete, ahol a szokott módon elnavigálhatunk a kívánt videóhoz, vagy a fölötte látható szövegmezőbe beilleszthetünk egy Vágólapra másolt linket is akár.

Ezután már csak egy kattintás a letöltés gombra, s máris kiválaszthatjuk, hogy a videomegosztón rendelkezésre álló változatok közül melyiket (formátum és méret szerint) szeretnénk letölteni. A legtöbb videó elérhető mp4 és webm formátumban egyaránt. Ha kiválasztottuk, kattintsunk a Download gombra, s innentől nincs más dolgunk, csak kivárni, amíg a kívánt videó megérkezik a gépünkre. 

Érdekesség, hogy akár feliratokat is letölthetünk a videókhoz, ha bekapcsoljuk ezt az opciót. Mondjuk itt azért nem választhatunk különösebben szabadon, de a rendelkezésre álló feliratokat legalább kényelmesen beszerezhetjük a videóhoz.

Videók konvertálása

Ha tévedtünk a letöltéskor a formátumot illetően, vagy mondjuk egy régebbi videót szeretnénk átalakítani másik formátumra, jól jön a Video Converterfunkció is. 

Ezzel akár egy lépésben több videót is átalakíthatunk, s ehhez rendelkezésünkre állnak a legnépszerűbb videoformátumok. Extraként lehetőségünk van hangfájlok átalakítására is, vagy éppen a videó hangsávjának önálló mentésére.

Összegzésül

Mindent egybevetve a MiniTool uTube Downloader egy kifejezetten jól sikerült kis videoletöltő, amely nincs túlcsicsázva, egyszerűen csak teszi a dolgát. A készítők egyébként nem csak ezzel rukkoltak elő. Van egy remek backup szoftverük és egy könnyen használható, ingyenes videoszerkesztő programjuk is.

Felhívjuk figyelmüket, a Youtube videók letöltése ütközik a Youtube felhasználási szabályzatával. A videók letöltése jogilag csak bizonyos feltételek mellett engedélyezett, így bár a bemutatott program technikailag képes letölteni videókat, mindig érdemes betartani a Youtube szabályzatban megtalálható, letöltésre vonatkozó előírásokat.

Ne maradjon le erről sem!