A legjobb programok Youtube letöltéshez (és más videós oldalakhoz is)

Rengeteg videó kerül fel naponta az internetre, ha csak a Youtube videomegosztó állandóan gyarapodó gyűjteményét nézzük, akkor sem nagyon kell attól tartanunk, hogy nem lesz mit nézni az elkövetkező években. Előfordul azonban, hogy az ember nem online, hanem internetkapcsolat nélkül, azaz offline szeretne videókat lejátszani, akár olyanokat is, amelyeket a Youtube-on talált. Mit lehet ilyenkor tenni? Például letölteni a kérdéses videót. A folyamatot a Youtube nem igazán könnyíti meg, de jelenleg szerencsére nem is lehetetlen. Megmutatjuk, melyek a legjobb programok Youtube letöltéshez, sőt, azt is eláruljuk, miként lehet a letöltött videót átalakítani másik formátumra, ha például kedvenc videolejátszónk vagy kütyünk épp nem támogatná az eredetit.

A legjobb programok Youtube letöltéshez

Ezúttal nem csak ingyenes megoldásokról lesz szó, bár természetesen ajánlunk ilyeneket is. Viszont akad néhány fizetős alkalmazás, amelyek olyan extra kényelmi funkciókkal rendelkeznek, melyek miatt érdemes lehet megvásárolni őket.

Ingyenes programok Youtube videók letöltéséhez

Az ingyenes felhozatalból nekünk két kedvencünk van. Az egyik a 4K Video Downloader, amelyről itt írtunk részletes tesztet, a másik pedig a kissé fura elnevezésű XVideoServiceChief alkalmazás, amely szintén szerepelt már nálunk. Mindkettő cross-platform szoftver, vagyis használhatjuk őket Windowson, macOS alatt, vagy Linuxon egyaránt.

Az XVideoServiceChief a támogatott oldalak tekintetében (amelyekről letölthetünk) bőségesen vezet a konkurenseivel szemben, illetve az azonnali konvertálásnál is több formátumból választhatunk itt, mint általában. Cserébe a felülete kevésbé egzakt, a kezdők jobban elveszhetnek a funkciók tengerében. A 4K Video Downloader használata sokkal egyszerűbb, s bár az ingyenes verzió kicsi korlátozott (például nem tölthetünk le csoportosan több videót), ettől még tökéletes választás lehet.

A korábbi tesztjeink alapján – s mivel ingyenes programok, mindkettő telepítése és kipróbálása után – mindenki eldöntheti, melyik számára a szimpatikusabb a kettő közül.

Ingyenes konvertálók

Bár mindkét program képes azonnal átkonvertálni a letöltött videókat egy másik videoformátumra, ha nekünk a beépített lehetőségeken túl további opciókra is szükségünk van, érdemes egy jól használható videokonvertálót is munkára fogni. Nem kell izgulni, ezekből is van ingyenes minden rendszerre. A MacXVideo például tökéletes konvertáló eszköz macOS-re, az Adapter pedig Windowsra és macOS-re egyaránt létezik, ráadásul szinte tökéletesre sikerült darab.

Kereskedelmi megoldások

Mind a letöltéshez, mint a konvertáláshoz akadnak kereskedelmi szoftverek is. Ezek általában kicsit többre képesek, mint az ingyenes alternatívák és nem is kell olyan nagyon mélyen a zsebünkbe nyúlni a megvásárlásukhoz. Windowsra az egyik legjobb all-in-one szoftver ezen a téren a Wonderfox HD Video Converter Factory Pro, amelynek nem csak a neve, hanem a funkciói listája is meglehetősen hosszú.

Ha pedig valaki macOS-re keresi a legjobb fizetős megoldást, annak a letöltéshez egyértelműen a Downie, a konvertáláshoz pedig a Permute lesz a legjobb döntés. Mindkettő megvásárolható önálló alkalmazásként is, de ha valaki Setapp előfizető, megkapja őket a több mint száz kereskedelmi szoftver között a havidíjért cserébe.

Felhívjuk figyelmüket, a Youtube videók letöltése ütközik a Youtube felhasználási szabályzatával. A videók letöltése jogilag csak bizonyos feltételek mellett engedélyezett, így bár a bemutatott program technikailag képes letölteni videókat, mindig érdemes betartani a Youtube szabályzatban megtalálható, letöltésre vonatkozó előírásokat.

Ne maradjon le erről sem!