Bármilyen videó konvertálása és Youtube videók letöltése Windowson, ingyen

Ha valaki folyamatosan olvassa Pro rovatunkat, találkozhatott már nálunk több olyan alkalmazással, amelyek segítségével a videókat lehet az eredetitől eltérő videoformátumba konvertálni. Erre bármikor szükségünk lehet: jól jön, ha a telefonunk nem tud lejátszani bizonyos formátumokat, vagy a webre szeretnénk feltölteni egy böngészők által nem támogatott formátumban meglévő anyagot. Ma egy olyan – ingyenes – programot mutatunk a Windowst használóknak, amellyel döbbenetes egyszerűséggel megoldható bármilyen videó konvertálása, sőt, akár Youtube videók letöltése is.

MiniTool Video Converter: bármilyen videó konvertálása

A MiniTool neve ismerősen csenghet olvasóinknak: a cég több alkalmazását teszteltük már, így a videók vágására szolgáló MiniTool Movie Maker, a véletlenül törölt fájlok visszaállítását megoldó MiniTool PowerData, és a merevlemezt particionáló MiniTool Partition Wizard egyaránt szerepelt már nálunk. Akadnak a kínálatukban ingyenes és fizetős szoftver egyaránt. Mai választottunk, a MiniTool Video Converter szerencsére teljesen ingyenes, így bárki szabadon letöltheti és használhatja.


A MiniTool Video Converter fő feladata a videók konvertálása. Ehhez az ég világon mindent megkapunk benne: ismeri az összes népszerű videoformátumot és gond nélkül átalakítja a videókat egyikből a másikba. A konvertálás minden apró részletét beállíthatjuk manuálisan (formátum, minőség, felbontás, frame rate, bitrate stb.) a Create Custom gombra kattintva a videoformátum kiválasztásakor, de ha nem akarunk kínlódni a beállításokkal, választhatunk seregnyi előre definiált sablonból is. Sőt, ha nem igazán vagyunk otthon a formátumok sűrűjében, választhatunk eszköz típus szerint is. Ha például Samsung telefonon, vagy épp iPhone-on szeretnénk lejátszani az átalakított videót, akkor egy kattintással tudathatjuk ezt a programmal, amely elvégzi helyettünk a szükséges konfigurálást.

Egy videót akár több más formátumba is átalakíthatunk pár kattintással, illetve az is megoldható, hogy több videót konvertáljunk egy (vagy több), azonos formátumba. Az egész felület a végsőkig letisztult, minden fontos információt azonnal látunk és mindent kényelmesen testreszabhatunk.

Még arra is gondoltak a készítők, hogy a konvertálás esetleg elhúzódik, így nem szeretnénk végigvárni. Ez esetben a bal alsó sarokban található óra ikonra kattintva választhatunk, hogy a program az átalakítások végeztével automatikusan kikapcsolja vagy elaltassa a számítógépet, vagy egyszerűen csak bezáródjon.

Youtube videók letöltése Windowson

Bár nem ez a fő funkciója, a MiniTool Video Converter akár Youtube videók letöltésére is használható. Az integrált böngészőben közvetlenül a programban is tallózhatjuk a Youtube videóit, majd egyetlen kattintással letölthetjük azt, amelyet éppen lejátszunk. De akár a böngészőnkből is kimásolhatjuk a letöltendő videó URL címét.

Letöltéskor választhatunk, hogy a Youtube-on található változatokból melyik verziót töltse le a program, illetve azt is megadhatjuk, hogy ha vannak feliratok a videóhoz, melyikre lenne szükségünk hozzá.

Videóból mp3 konvertálása

A konvertáláshoz kapcsolódóan akad még egy nagyon hasznos funkció a programban: a videók hangsávját is megkaparinthatjuk vele, méghozzá szinte bármilyen népszerű hangformátumban (MP3, AAC, WMA, AIFF stb.).

Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy a konvertálás során a formátumok kiválasztásakor az Audio fülön találhat lehetőségekből választjuk ki a nekünk megfelelőt.

Összegzésül

Mindent egybevetve a MiniTool Video Converter egy kifejezetten könnyen használható, sokoldalú videokonvertáló program, amely jól jöhet bárkinek, aki szeretné videóit valamilyen alternatív formátumba átalakítani. Az már csak hab a tortán, hogy a Youtube videók letöltésében is a segítségünkre lehet.

Felhívjuk figyelmüket, a Youtube videók letöltése ütközik a Youtube felhasználási szabályzatával. A videók letöltése jogilag csak bizonyos feltételek mellett engedélyezett, így bár a bemutatott program technikailag képes letölteni videókat, mindig érdemes betartani a Youtube szabályzatban megtalálható, letöltésre vonatkozó előírásokat.

Ne maradjon le erről sem!