TOP 2017: a legjobb maces szoftverek

Ebből az évből már nem sok van hátra, pedig maces szemszögből igazán kár érte, mert rengeteg izgalmas, hasznos alkalmazás jelent meg idén. Ezekből válogattuk össze a legjobbakat, amelyekről természetesen részletes tesztet is írtunk korábban. Most pedig következzenek a legjobb maces szoftverek 2017-ből, egy csokorban.

A legjobb maces szoftverek 2017-ben

Mielőtt belevágnánk a legjobb idei maces szoftverek felsorolásába, kezdjünk egy szintén idei, ám kissé rendhagyó alkalmazással. Ez pedig nem más, mint a Setapp, amely egy előfizetéses szolgáltatás, ahol alig 10 dolláros havidíjért több mint 100 kiváló maces alkalmazáshoz juthatunk hozzá és használhatjuk azokból mindig a legfrissebb verziót. A kínálat ráadásul folyamatosan bővül. Szinte hónapról, hónapra többet kapunk a pénzünkért, ha előfizetünk. Így aztán nem túl meglepő, hogy a most következő programok közül is több szerepel a Setapp kínálatában is (Ulysses, Photolemur, SwiftPublisher, Froklift, CleanMyMac). A Setapp teljes kínálatáról és az előfizetéses rendszer működéséről ezekben a cikkekben írtunk.

MindNode 5

Ha gondolattérképek készítéséről van szó, a MindNode az egyik legjobb program erre a célra: egyszerűen használható, gyors és mindent tud, amire ezen a téren szükségünk lehet. A legújabb verziót sikerült szinte tökéletesre csiszolniuk a készítőknek, szóval aki eddig nem ismerte, de szeretné projektjeit, ötleteit, vagy akár alkalmazásainak felépítését átlátható módon megtervezni, összegezni, annak ez egy kihagyhatatlan lehetőség.

Cikk a programról >>>

Pixelmator Pro

A Pixelmator legújabb, Pro verziója villámgyors és az ég világon mindenre képes, ami ma egy képszerkesztő-fotóretusáló alkalmazástól elvárható. Ráadásul tudásához képest kifejezetten olcsónak mondható, így ha nincs szükségünk egy teljes Adobe CC csomagra, a Pixelmator Pro akár a Photoshop kiváltására is alkalmas lehet Macen.

Cikk a programról >>>

Forklift 3

Kedvenc fájlkezelőnk két dologgal lopta be magát a szívünkbe örökre: az egyik, hogy hazai fejlesztők készítették, a másik, hogy nagyjából minden konkurensét simán kenterbe veri. Szerintünk nincs jobb fájlkezelő alkalmazás macOS-re, így akinek elege van a fapados Finderből, vagy éppen állandóan nyomasztja a Norton Commander utáni nosztalgikus vágy, annak azonnal le kell csapnia rá.

Cikk a programról >>>

Ulysses 12

Nem titok, hogy az Ulysses is a szívünk csücske, ezzel a programmal készülnek a Techwok cikkek, e-bookjai. Nem állítjuk, hogy nem volt váratlan fordulat számunkra az idei új verzió megjelenésekor az előfizetéses rendszer bevezetése, de még így is azt kell mondjuk, hogy annyi mindent ad a program a markdown szövegszerkesztés és az irományok menedzselése szempontjából a pénzünkért cserébe, hogy megéri rá előfizetni, ha bármilyen módon írással keresi valaki a kenyérre valót.

Cikk a programról >>>

Scrivener 3

Ha valaki nincs rákattanva a markdown alapú szövegírásra, ráadásul nem annyira cikkeket, mint inkább regényeket, novellákat, forgatókönyveket, tudományos értekezéseket, netán szakdolgozato(ka)t ír, annak az alig pár hetes Scrivener lehet a jó választás.

A kutatómunkától, a vázlatok készítésén át, a fejezetek megírásáig teljesen végigvezet minket az alkotói folyamaton. Ráadásul a végén akár közvetlenül a programból exportálhatjuk a kész művet e-bookként, esetleg PDF fájlként.

Cikk a programról >>>

Bear

Idén egy hihetetlenül jól sikerült markdown jegyzet alkalmazással is bővült a Mac App Store kínálata. A Bear jelenleg a legjobb maces jegyzetelő program, minimalista, változtatható színvilágú felülettel, praktikus funkciókkal, és olyan exportálási lehetőségekkel, amelyekről más hasonló programoknál csak álmodozhatnak a felhasználók.

Egyetlen negatívuma, hogy sajnos előfizetős rendszerben működik, így például szinkronizálni csak akkor tudjuk jegyzeteinket, ha előfizetünk rá. De érdemes kipróbálni az ingyenes változatot, mert lehet, hogy annyira beleszeretünk, hogy simán bevállaljuk érte havonta egy kávé árát.

Cikk a programról >>>

Things 3

A Things korábban is remek GTD alkalmazás volt, amellyel átlátható módon rendszerezhettük tennivalóinkat, projektjeiket. Az új, hármas verzió viszont egy sokkal modernebb, letisztultabb felületet és számtalan hasznos új funkciót kapott. Így aki esetleg nem ismerkedett meg a korábbi változattal, annak érdemes most kipróbálni az újat.

Cikk a programról >>>

Parallels Desktop 13 és VMware Fusion 10

Ha valaki windowsos alkalmazásokat – vagy akár egy komplett Windowst – szeretne futtatni macOS alatt, újraindítás nélkül, annak e két remek virtualizációs szoftvert tudjuk javasolni. Azt nehéz lenne megmondani, hogy kinek, melyiket érdemes választani, hiszen alap tudásukat tekintve tulajdonképpen ugyanazt nyújtják. Érdemes tesztelni a próbaverziókat, s a saját tapasztalatok alapján – ahol ugyebár sok múlik a felhasználás célján és módján – dönteni közöttük.

Parallels Desktop 13 teszt >>>

VMware Fusion 10 teszt >>>

Swift Publisher 5

A Swift Publisher egy kiváló kiadványszerkesztő program, képeslapok, poszterek, magazinok, digitális kiadványok, prospektusok stb. készítéséhez. Számtalan olyan extra funkciót kapott, amelyeket a legtöbb hasonló szoftverben nem találunk meg (QR kód és vonalkód generáló, Google Maps integráció stb.). Cikkünkben mindent részletesen leírtunk róla. Érdemes vele megismerkedni.

Cikk a programról >>>

CardHop

Aki szereti a Fantastical nevű naptár alkalmazást, annak idén csábító újdonság lehetett a CardHop nevű címjegyzék megjelenése. A CardHop ugyanis éppúgy új megközelítésben tálalja a gépen tárolt címjegyzékünket, mint a Fantastical teszi azt a naptárbejegyzéseinkkel.

Cikk a programról >>>

Screenflow 7

Kedvenc screencam alkalmazásunk, a Screenflow is jelentkezett új verzióval az idén. Modernizált felület és néhány hasznos új funkció várja mindazokat, akik szoftverekről, vagy a gépen történő eseményekről készítenének videókat, vagy akár animált GIF-eket.

Cikk a programról >>>

Photolemur 2

A Photolemur 2 az idei év nagy meglepetése: egy fotótuningoló szoftver, amely teljesen leveszi a vállunkról a fotók retusálásának terhét, és inkább a mesterséges intelligenciára bízza, hogy az adott képből kihozza a lehető legjobb végeredményt. Gyakorlatilag pár mozdulattal kész a tökéletes végeredmény. Nem állítjuk, hogy sosem téved, de az esetek túlnyomó többségében tökéletes munkát végez.

Cikk a programról >>>

Readdle Spark Mail

Idén sem bírtunk magunkkal és folyamatosan teszteltük a macOS és iOS alatt használható alternatív levelezőklienseket. Hosszas, több hónapos tesztelés után végül arra jutottunk, hogy jelen pillanatban nincs jobb, mint az ingyenes Spark Mail. A remekül eltalált Smart Inbox funkción felül is van benne számtalan hasznos funkció, ráadásul nagyon letisztult, ízléses felületet kapott. Érdemes kipróbálni, ha még nem tettük. Minden szempontból veri a macOS saját Mail alkalmazását.

Cikk a programról >>>

Smartmockups

Bár kifejezetten célszoftvernek minősül, mégis ide kívánkozik a Smartmockups, amely szerintünk a legjobb választás azoknak, akik bármilyen jellegű mockup képet (pólófeliratok, képernyőképek, plakátok, könyvborítók stb.) szeretnének készíteni, lehetőleg villámgyorsan és jó minőségben.

A smartmockups.com oldal önállóan megvásárolható alkalmazása az oldal ingyenes kínálatán felül további, professzionális mockup képeket is tartalmaz, használata pedig rendkívül egyszerű. Egyébként, hogy mást ne mondjuk, e cikk nyitóképe is a programmal készült.

Cikk a programról >>>

CleanmyMac 3

Mielőtt valaki azt gondolná, hogy csak a Windowsra fér rá néha a karbantartás, sajnos ki kell ábrándítsuk: a macOS esetében sem árt az odafigyelés. A CleanMyMac szerintünk a legjobb maces karbantartó- és rendszertakarító szoftver.

Cikk a programról >>>

További programok tesztjei

Természetesen nem csak a fenti alkalmazásokat teszteltük idén. Temérdek további maces szoftverről is találnak részletes bemutatókat Kipróbáltuk rovatunkban, vagy éppen erre a linkre kattintva.

Ne maradjon le erről sem!