Kényelmes és látványos naptár OS X-re

Az első Fantastical verzió megjelenésekor sokak tetszését elnyerték a felső menüsorból elérhető naptárbejegyzések. Márpedig ha egy program gyorsan népszerű lesz, annak általában záros határidőn belül érkezik a folytatása is.
Nos, a fejlesztői igazán sokat faragtak az aktuális verzión, így például immár egy teljes képernyős/ablakos üzemmód is rendelkezésünkre áll, vagyis teljes értékű naptáralkalmazásként használhatjuk a szoftvert, miközben természetesen megmaradt a menüsoros lebegő panel is. A felületet teljesen a Yosemite/El Capitan stílushoz igazították grafikailag.
A rejtettebb, de mégis fontos újdonságok között érdemes megemlíteni a reneszánszát élő “természetes nyelven” megírt bejegyzések használatát, vagyis naptárbejegyzéseinket egyszerű mondatként írhatjuk be, amelyben megadjuk a címet, helyszínt, kapcsolatot egyaránt, s a program ebből készíti el az új bejegyzést. Természetesen angolul…

Szintén újdonság az időzónák használata és a Handoff támogatás az iOS és OS X verziók között.
Van már lehetőség naptár összeállítások használatánra is, így kedvünk szerint kiválaszthatjuk, hogy milyen naptárbejegyzéseket akarunk megjeleníteni, ráadásul mindezt egy kattintással. S ha már több naptárról beszélünk: a Fantastical 2 közvetlenül képes kapcsolatot teremteni az iCloud, Google, Yahoo és CalDAV fiókokkal. Integrálták az OS X és iOS Reminders alkalmazásának bejegyzéseit is, ennek köszönhetően mindent egy felületen láthatunk és szerkeszthetünk. Sőt, a program összedolgozik az OS X oldalsávjával is, így widgetként is használhatjuk.
Mindezt sajnos nem ingyen kapjuk, a maces verzió 40 euró, ha pedig iOS alatt is használni szeretnénk (szerintünk sokkal jobb, mint az Apple mobil rendszerének saját naptára), akkor 4 euró körüli árat kell fizetnünk (az aktuális akcióktól függően).

Ne maradjon le erről sem!