Setapp újdonságok: Photolemur letöltés, további extrákkal

Korábban már részletesen bemutattuk a Setapp nevű, maces alkalmazás-kölcsönzőt, amelynek kínálatát, a fejlesztők ígéretéhez híven, folyamatosan bővítik. Ennek kapcsán néha ránézünk a szoftvercsomag aktuális kínálatára, amelynek előfizetői, hónapról hónapra, egyre több alkalmazást kapnak a pénzükért. A legutóbbi frissítési hullám egyik fő érdekessége kétség kívül a Photolemur letöltés lehetősége.

 

Photolemur letöltés a Setapp előfizetőknek

A Photolemur egy rendhagyó képszerkesztő alkalmazás. Nincsenek hagyományos értelemben vett fotóretusáló eszközei, de még csak különféle sablonokat sem találunk benne, mint mondjuk a korábban bemutatott Priime-ban.

Ezek helyett a Photolemur kvázi mesterséges intelligencia segítségével képes felturbózni felvételeinket. Kielemzi a fotók minden egyes részletét, s a felismert elemek (ég, víz, növény, arc stb.) jellemzőit igyekszik a lehető legoptimálisabban beállítani: élénkíteni a színeket, a HDR hatáshoz hasonlóan kiemelni részleteket, kompenzálni a rosszul sikerült expozíciós értékeket, állítgatni az élességet, fényeket, visszavenni a ködös hatásból (adott esetben nem csak egy valóban ködös körülmények között készült fotón), csökkenteni a képzajt stb. Gyakorlatilag minden jellemzőn végigmegy, amit egy fotó retusálásakor mi is átnéznénk, csak hát automatikusan.

Ez gyors, egyszerű, és igen kényelmes módja a fotóretusálásnak. Arról nem is beszélve, hogy van Batch üzemmód is, vagyis akár több képet is rábízhatunk, egy lépésben. Az eredmény az esetek többségében kifejezetten profi, de azért számolni kell vele, hogy néha téved az algoritmus. Ettől függetlenül hasznos kis program a Photolemur, amely egyébként Windowsra is elérhető. Aki pedig Macet használ és Setapp előfizető, mostantól letöltheti a csomag részeként.

 

További újdonságok

Érkeztek egyébként egyéb extra programok is a legutóbbi áttekintésünk óta. Ilyen például a PDF Search, amely nevéhez teljesen hűen, a PDF fájlok tartalmában képes villámgyorsan keresni, így ha egy PDF dokumentumot nem találunk a gépen, lesz esélyünk előkotorni. A Wokabulary nevű kis app a nyelvtanulást segíti, összeállíthatunk vele saját csomagokat, a program pedig szorgalmasan kikérdezi és osztályozza tudásunkat.

További extra lesz – remélhetőleg – hamarosan a nemrég megjelent Ulysses frissítése is. Amint arról korábban beszámoltunk róla, ez a program immár saját előfizetős rendszerre váltott, ennek ellenére azonban jó esély van rá, hogy heteken belül megérkezzen a frissítése a Setapp-ba is, ráadásul úgy, hogy az iOS verziót is használhassák majd az írásból élő SetApp előfizetők. Meglátjuk. Addig is érdemes ismerkedni a Photolemur-ral. Szerintünk kifejezetten praktikus program, ha az ember nem akar sokat vesződni a fotói felturbózásával.

Ne maradjon le erről sem!