Varázsoljunk stílusos képet mobilos fotóinkból, egy mozdulattal

A modern okostelefonok kameráival igazán látványos fotókat készíthetünk, mégis sokszor érzi azt az ember, hogy valami még hiányzik ezekről a képekről.
A Priime app készítői is így érezhették, így aztán fogták minden programozói tudásukat és egyesítették azt néhány profi fotós képalkotási tapasztalataival. Az eredmény egy jópofa kis alkalmazás lett.

Priime: legyenek stílusos fotóink

Olyan programokból, amelyek egy kattintásra átalakítják fotóinkat néhány szűrővel, van bőven az App Store-ban. A Priime-nak így valami újat is fel kell mutatnia ezekhez képest, hogy labdába rúghasson.

Fejlesztői így két extra funkciót építettek be a konkurensekhez képest:

  • több mint 100 olyan szűrőt és beállítást pakoltak bele, amelyek profi fotósok egyéni stílusát varázsolják képeinkre
  • nem csak egyszerűen választhatunk a rengeteg stílusból, hanem a kép különféle jellemzőinek elemzése után a program felajánlja nekünk a fényképhez leginkább passzoló beállításokat

Természetesen azt a szűrőt alkalmazzuk, amelyiket akarjuk, tulajdonképpen mindegyik professzionális. De a helyzet az, hogy a fotó tartalmától, színvilágától, és más jellemzőitől függően nem feltétlenül áll majd jól mindegyik az adott látványnak. Éppen ezért praktikus, hogy a Priime megpróbálja önállóan beazonosítani, melyik profi fotós stílusa illik az adott felvételhez.

A program ingyen tölthető le iPhone-ra az App Store-ból, s alapból tartalmaz jónéhány látványos stílust, melyeket azonnal alkalmazhatunk fotográfiáinkon. Azonban alkalmazáson belül további összeállításokat is vásárolhatunk, vagy egyesével, vagy kedvezményes áron, egy csomagban.
A stílusgyűjteményen kívül találunk azért néhány megszokott funkciót is, így a méretezés, vágás, fényelési eszköztár, élesítés is a rendelkezésünkre áll a programban.

A számunkra szimpatikus stílust egyébként nem csak egyesével alkalmazhatjuk a fényképeken, hanem van lehetőség egy lépésben több fotó átalakítására is. A kész képet pedig vagy rámenthetjük (később visszaállítható módon) az eredetire, vagy menthető akár teljesen új képfájlként is.

Macen is használhatjuk

A Priime nem csak iOS-en használható, hanem van belőle (29 eurós áron) maces változat is. Ez nagyjából ugyanazt nyújtja, mint a mobil verzió.

Nem csak önálló alkalmazásként használhatjuk, hanem beépül az OS X Photos alkalmazásába és a Lightroomba is. Így ezekben a fotó-menedzser szoftverekben is alkalmazhatjuk a Priime szűrőit.

A Priime megközelítése sajátos, aki inkább egy olyan képszerkesztő programot szeretne iPhone-ra vagy iPadre, amelyik közelebb áll az asztali rendszereken népszerű Photoshophoz, annak ajánljuk korábbi cikkünket, amelyben – talán – a legjobb iOS-es képmanipuláló programot mutattuk be.

Ne maradjon le erről sem!