Tökéletes képszerkesztő iPhone-ra

Annak idején, amikor a Pixelmator első verziója megjelent Macre, sokan voltak hálásak érte a készítőknek, hiszen végre egy olyan képszerkesztő született, amely ha nem is teljesen, de jelentős részben alkalmas volt a Photoshop helyettesítésére, töredék áron. Webes grafikák készítéséhez, fotóretusáláshoz gyakorlatilag tökéletes választás mind a mai napig. Már csak azért is, mert azóta igencsak szépen csiszolgatták a tudását.
Aztán eljött a pillanat, amikor a Pixelmator megjelent iOS-re is. Szerintünk ekkor született meg a jelenlegi legjobb képszerkesztő iPhone-ra.

Tökéletes képszerkesztő iPhone-ra

Korábban úgy voltunk vele, hogy a Photoshop Touch nagyjából mindent megadott, ami a mobilos/tabletes képszerkesztés és fotóretusálás terén szóba jöhet. De a Pixelmator pillanatok alatt meggyőzött, hogy lehet még jobbat alkotni.


Ezzel a programmal iPhone-on sem kínlódás a fotók és grafikák szerkesztése: a felületet sikerült úgy eltalálni, hogy gyorsan kiválaszthassuk a megfelelő eszközt és aztán a teljes képernyőt kihasználva dolgozhassunk vele. Eszközből pedig nincs hiány, a Pixelmator iOS változata szinte mindent biztosít, ami a rajzoláshoz vagy retusáláshoz szükséges: van számtalan – testreszabható – ecset, automatikus javító, distort funkció, látványos szűrők, fényelési lehetőségek, réteg-effektek (árnyék, keret stb.). Képeinket átméretezhetjük, megvághatjuk, feliratozhatjuk. Pont olyan, mintha az asztali változatban dolgoznánk, csak kicsit átszabott, érintőképernyőhöz alakított felületen.


Ráadásul a Pixelmator iOS-es és maces változata az iCloudon keresztül szinkronizálható is, így aki OS X-en dolgozik, folytathatja a telefonon megkezdett kép szerkesztését és persze fordítva.
Természetesen lehetőség van többféle formátumba exportálni is művünket, így Pixelmator, PNG, JPEG és Photoshop változatban is menthetünk a telefonon az iCloudba, vagy elküldhetjük a fájlt mondjuk levélben. De van átjárás más alkalmazások felé is, s nem gond az sem, ha a rendszer saját Photos appjában szeretnénk viszontlátni a retusált fotót (sőt, választhatunk, hogy új képként, vagy az eredetit felülírva akarunk-e menteni).

Mindent egybevetve a Pixelmator szerintünk a legjobb képszerkesztő alkalmazás iOS-re. Az iPhone-on vagy az iPaden egyaránt teljes kényelemben dolgozhatunk vele. Támogatja az iPad Pro tabletet és az Apple Pencilt is. Tudásához képest az 5 eurós ár egyáltalán nem tűnik vészesnek. Ingyenes alternatívát ilyen tudással nem nagyon találni.

Az OS X-es és iOS változat összedolgozása nagy előny. Viszont Macre azért találunk hatékonyabb Photoshop alternatívát a Pixelmatornál, amelyről itt írtunk részletes tesztet.

Ne maradjon le erről sem!