Csábító maces alkalmazások a Setapp kínálatában

Korábban részletes tesztben mutattuk be a Setapp szolgáltatást, amely gyakorlatilag egy szoftver bérlési lehetőség, maces felhasználók részére. Havi 10 dollár (+áfa) áron használhatunk rengeteg jó minőségű maces alkalmazás (ráadásul mindig a legfrissebb verziókat). Tesztünkben minden apró részletet elmeséltünk már, de most két dolog miatt is visszatérünk a szolgáltatásra: az egyik, hogy időközben a MacPaw fejlesztői kicsit csiszoltak a “keret programon”, így csak egy listát kapunk, képernyőképekkel, leírásokkal, egy kattintásos telepítési lehetőséggel, hanem a program megpróbál – mesterséges intelligencia segítségével – ajánlani is számunkra olyan alkalmazásokat, melyeknek hasznát vehetjük napi szinten. Az ajánlatot közel 200 ezer másik felhasználó választásai (ebben a számban a Setapp próbaverziót használók is benne vannak, de az előfizetők száma is 10 ezer fölött van már), illetve a mi szoftverhasználati szokásaink alapján igyekszik összeállítani a szoftver, természetesen a Setapp kínálatából.

Márpedig a másik dolog, amiről szólni akartunk, az pont ez a kínálat. Már előző tesztünk készültekor is 70 alkalmazás volt a csomagban, köztük olyanok, mint az Ulysses, a CleanMyMac, a Capto, a Disk Drill, a Squash, a Hype, a RapidWeaver, a Gemini, az iMazing, a BetterZip, a Permute, vagy éppen a Downie. Vagyis meglehetősen nagy nevek, a linkekre kattintva mindegyikről elolvashatók tesztjeink.

Nos, ezt a kínálatot a Setapp készítői, ígéretükhöz híven, tényleg havonta bővítik. Ennek kapcsán örömmel adunk hírt arról, hogy a magyar fejlesztésű Forklift 3 is bekerült a listába, vagyis a – szerintünk – legjobb fájlkezelő- és FTP alkalmazás is a kezünk ügyében lehet, ha előfizetünk a szolgáltatásra.

De nem csak a hazai gyöngyszem miatt érdemes újra átgondolni az előfizetést. Időközben olyan nevek jelentek még meg a Setapp alkalmazásban, mint a Declutter, a Noizio, a Paw, a Tayasui Sketches, a TripMode, vagy az Unibox. A felsorolás nem teljes, e hír készültekor 81 alkalmazást számlál a gyűjtemény és nagyjából havi 6 új programot ígérnek a MacPaw-nál.

A Setapp szolgáltatást 30 napig teljesen ingyen is kipróbálhatjuk, így bőven van időnk végigpróbálni az összes alkalmazást. Ha többet is tudunk használni közülük napi szinten, akkor pedig érdemes lehet elgondolkodni az előfizetésen is, hiszen néhány kávé áráért a legjobb minőségű maces szoftverekkel dolgozhatunk. A telepítésük, frissítésük pedig gyerekjáték a Setapp keretprogramjának köszönhetően.

Ne maradjon le erről sem!