TOP: a legjobb appok iOS-re 2022-re

Mivel Windowsra és macOS-re már összeszedtük azokat a programokat, amelyeket jó szívvel tudunk ajánlani jövőre is napi használatra, eljött az ideje, hogy megtegyük ugyanezt az iPhone-os kínálattal is. Lássuk, melyek lesznek a legjobb appok iOS-re 2022-re. Ezekkel egészen biztosan kihozhatjuk a legtöbbet az okostelefonból.

A legjobb appok iOS-re 2022-re

Természetesen meglehetősen szubjektív az alábbi lista, hiszen ezek azok az appok, amelyek az elmúlt időszakban nálunk a legjobban teljesítettek iOS-en, a legtöbb szempontból fedték le az elvárásainkat egy adott kategóriában. Elsősorban olyan letisztult felületű, könnyen használható, valóban a hatékonyságunk fokozására alkalmas appokat kerestünk, amelyek segítséget nyújthatnak a napi munka során. Minden kategóriában igyekeztünk két alternatívával szolgálni, hogy legyen azért választási lehetőség is. Mivel majdnem mindegyik itt szereplő programról írtunk már, most csak egy mondatos összefoglalót adunk róluk, s linkeljük hozzájuk a korábbi teljes, részletes tesztet.

 • Readdle Calendar 5 vagy Fantastical 3: Két nagyszerű naptár app. Kettejük közül kétség kívül a Fantastical viszi a prímet, de ott a tudásért és kidolgozottságért cserébe igen komoly havi díjat (közel 2000 forint havonta) kell fizetnünk. Ezzel szemben a Readdle Calendarból van ingyenes, illetve egyszeri fizetéssel megvehető bővített változat is, mindkettő tökéletes választás lehet a hétköznapokra. Mindkét appban van normálisan használható havi nézet, praktikus és ízléses widgetek, és mindkettő képes összedolgozni olyan külső szolgáltatásokkal, mint mondjuk a Zoom (ha netán online meetinget tervezünk épp).
 • Todoist vagy TickTick: Szintén két, kategóriájában elsőrangú alkalmazás. Ha GTD appok keresünk tennivalóink, projektjeink menedzseléséhez, ezekre bátran támaszkodhatunk. Használhatók ingyen vagy előfizetéssel. Utóbbi esetben értelemszerűen több funkciót kapunk. A Todoist kényelmesebb a teendők menedzseléséhez, viszont a TickTick rengeteg extra funkcióval (naptár, Eisenhower-mátrix, pomodor időmérő stb.) rendelkezik.
 • Bear vagy UpNote: Őszintén szólva, ha a Bearből megjelenik majd a kövbetkező változat, amelyben megkapja a megújult markdown szerkesztőt (táblázatokkal, a jelölések elrejtésének lehetőségével stb.), onnantól nem lesz kérdés, melyik iOS a legjobb jegyzet alkalmazás. Ám még ebben az esetben is nyerhet az UpNote azzal, hogy minden egyéb platformot is támogat, így a jegyzeteinket bármely eszközünkön kényelmesen elérhetjük vele. A Bear ezzel szemben jelenleg csak iOS és macOS rendszerekre létezik, bár az új verzió megjelenése után (ami jövő év elején várható) ígérnek webes felületet is hozzá. Amit nagyon szeretünk benne, az a letisztultsága, a tökéletesre csiszolt export funkciók, a jegyzetek titkosításának lehetősége, s persze a markdown támogatás (ha lenne benne táblázat, már most is a legjobbnak jegyzet appnak ítélnénk).
 • ProtonMail vagy Tutanota: Ha valaki szeretne e2e (végpontok közötti) titkosításra épülő levelezőrendszert használni, a ProtonMail vagy a Tutanota jelenleg a két legjobb választás. Az már ízlés kérdése, kinek, melyik jön be jobban. A Tutanota esetében az app nem csak a levelezőt, hanem egy titkosított naptárat és címjegyzéket is kínál. A ProtonMail esetében a titkosított naptár külön appként érhető el, egyelőre béta verzióban.
 • Telegram vagy Signal: Ha már az end-to-end titkosítású levelezés szóba került, essen szó két – szintén e2e titkosításra felkészített – csevegő appról is. Mindkettő tökéletes szöveges chathez, videós csevegéshez (akár csoportosan is), hangos beszélgetésekhez is. A Telegram ugyan alapból biztonságos, de az e2e titkosítást külön be kell kapcsolni amikor szükségünk van rá. A Signal ezzel szemben állandóan e2e titkosítást használ, vagyis tökéletes biztonságban lesz minden megbeszélésünk. Mindkettő ingyenes.
 • Pixelmator vagy Darkroom: Ha valaki szeretne képeket, fotókat szerkeszteni az iPhone-on, ez a két app a legjobb választás jelenleg. A Pixelmator inkább a Photoshopra emlékeztet, így azzal nem csak egyszerűen a fotóretusálás, de a festés, rajzolás, képszerkesztési feladatok is megoldhatók. A Darkroom ezzel szemben kifejezetten arra termett, hogy fotóinkat gyorsan és egyszerűen tuningolhassuk vele.
 • Spark Mail vagy Canary Mail 3: A két legjobb levelező app iOS-re. A Spark Mail a tökéletes kényelmet nyújtja, az átlagfelhasználóknak ingyen, a céges levelezésre vágyóknak előfizetős üzleti extrákkal. Döbbenetesen gyors, kényelmes e-mail kliens. A Canary Mail talán kevésbé kényelmes, viszont még így is sokkal kezesebb, mint az Apple Mail app, ráadásul ez támogatja a PGP titkosítás használatát is.
 • Microsoft Office vagy Readdle Scanner Pro: Ha valaki sokszor szkennelne dokumentumokat, e két alkalmazás egyike tökéletes lesz számára. A Readdle Scanner Pro fizetős. Cserébe ez utóbbi komplett dokumentummenedzselő rendszert is nyújt és van benne magyar nyelvű OCR funkció is, így a szkennelt anyagok szövegei szerkeszthetővé és kereshetővé alakíthatók vele. A Microsoft Office app a Microsft 365 előfizetéssel használható és a szkenner funkción kívül temérdek más extrát is ad, de van belőle egy önálló szkenner változat ingyen is, Microsoft Lens néven.
 • ProtonVPN vagy NordVPN: Manapság egy valamirevaló VPN nélkül igencsak necces dolog nyílt wifikre csatlakozni az okostelefonnal. Aki odafigyel adatai biztonságára és szeretne titkosított csatornán keresztül internetezni, e két nagyszerű VPN szolgáltatás közül válasszon. A ProtonVPN részben ingyen is használható, de a szerverek nagyobb száma miatt érdemesebb erre is előfizetni inkább.
 • Időjárás & Radar: Az Időjárás & Radar jelenleg a legmegbízhatóbb időjárás előrejelző app iPhone-ra. Persze azért mutattunk többet is, amelyek jók és megbízhatók. Az összeállítás itt olvasható.
 • Readdle Documents X: Jelenleg a Readdle Documents X a legjobb fájlkezelő iPhone-ra, amelynél jobbat mi még nem találtunk. Ez ráadásul teljesen ingyenes. Kényelmesen másolhatunk át vele bármilyen fájlt a telefonra akár vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is. Gyakorlatilag pendrájvot varázsol az okostelefonból, azzal a nagy különbséggel, hogy itt az átmásolt fájlok lejátszása, megnyitása is megoldott (a Documents lejátszik videókat, hangfájlokat, ki- és becsomagolhatunk ZIP archívumokat, belenézhetünk forráskódokba, dokumentumokba, nézegethetünk képfájlokat stb. Emellett fájlok letöltésében is a segítségünkre lehet a telefonon. Egyedül az integrált VPN funkciója fizetős, de ez nem kötelező (amúgy is ajánlottunk sokkal jobb VPN szolgáltatásokat pár sorral feljebb).
Ne maradjon le erről sem!