Új, egybegyúrt Microsoft Office programok okostelefonra: egyetlen Office app mindenre

Érdekes lépésre szánta el magát a Microsoft: mostantól egybegyúrt Microsoft Office programok várnak ránk az App Store-ban, vagyis egyetlen Office app kell csak a telefonra, hogy tudjunk szöveget szerkeszteni, táblázatot menedzselni, prezentációkat létrehozni, vagy éppen PDF-be konvertálni dokumentumokat, sőt, még az OCR funkciók is egy helyen kaptak helyet. Vagyis több, eddig különálló Office alkalmazást cserélhetünk le most egyetlenre.

Egybegyúrt Microsoft Office programok okostelefonra: egyetlen Office app mindenre

A Microsoft napokban debütált megoldásával gyakorlatilag egyetlen alkalmazásban kapjuk meg a Word, Excel, Powerpoint és Microsoft Lens alkalmazások minden eddig megszokott funkcióját. Az új Office app elérhető iOS-re és Androidra egyaránt, s ahogy eddig, most is ingyen letölthető, de ahhoz, hogy minden funkcióját kihasználjuk, szükség lesz egy Office 365 előfizetésre.

Márpedig funkciók tekintetében lesz miből válogatni, hiszen ez az egyetlen alkalmazás tartalmazza a Word, Excel, PowerPoint alkalmazások mobil változatainak minden eddig megszokott lehetőségét, csak éppen sokkal egybefogottabb módon, s letisztultabb felülettel. Kényelmesebb lett a fájlkezelés, beleértve a felhőben tárolt dokumentumok elérését is.

Ráadásul a program megkapta a Microsoft Lens képességeit is. Ez is egy mozdulattal elindítható, hogy a megszokott felületen dolgozhassunk. Sőt, pár fontos funkciót ki is emeltek a Műveletek részben. Itt pár mozdulattal megoldható a képek szöveggé alakítása (OCR), vagy képekből szerkeszthető táblázat készítése, de szkennelhetünk is PDF-be, van lehetőség digitális aláírásra, vagy éppen PDF dokumentum létrehozására más dokumentum típusokból. 

Ugyanitt oldhatjuk meg a fájlok átvitelét az okostelefonról a számítógépre, vagy éppen ellenkező irányba, s kapunk egy QR-kód olvasó funkciót is. Emellett a program látja a Microsoft OneNote gyorsjegyzeteit is és létrehozni is tudunk ilyeneket, közvetlenül az Office appon belül.

Kezdőlapon teljes kényelemben menedzselhetjük offline és felhőben tárolt dokumentumainkat, jegyzeteinket, a felület alsó részén látható + gombot megérintve pedig új jegyzetet nyithatunk, szkennelésbe kezdhetünk, vagy létrehozhatunk új Word/Excel/PowerPoint dokumentumokat (akár szkennelt anyag alapján, akár üres dokumentumként, akár sablonból választva). Szintén nagy előny, hogy a keresőben is egyszerre kutathatunk minden dokumentum típus után..

Ez a program-összevonás amúgy helyspórolás szempontjából is praktikus lépés volt, hiszen az egyetlen Office app kevesebb helyet foglal a telefonon, mint összesítve az eddigi önálló Office alkalmazások. Használatához természetesen nincs is szükség ezekre, minden megtalálható ebben az egy Office appban.

Ne maradjon le erről sem!