TOP oldalak: online kurzusok, szoftverek, játékprogramok vásárlása olcsón

Korábban írtunk egy hosszabb összeállítást arról, miként lehet az interneten beszerezni régi programokat, hogyan juthatunk hozzá törölt weboldalak egykori tartalmához. Akkor szőrmentén érintettük azt a témát is, miként oldható meg az online kurzusok, szoftverek, játékprogramok vásárlása olcsón, jelentősen nyomott áron. Ezúttal kifejezetten ezt a témát fogjuk boncolgatni, nevezetesen: összegyűjtöttük egy csokorba azokat a weboldalakat, amelyeken bárki könnyedén megvásárolhat egy PC-s játékot, online szolgáltatások előfizetését, sőt, kifejezetten jó online tanfolyamokat is.

Betűkészletek, grafikai kiegészítők, online szolgáltatások, VPN megoldások, online kurzusok, szoftverek, játékprogramok vásárlása olcsón

Előrebocsátjuk: a tanfolyamok nagy része angol nyelvű, ahogy a szoftvereké is. S persze az is megkötés, hogy mindezt online, bankkártyával (vagy PayPal fiókon keresztül) lehet kifizetni. Cserébe viszont hihetetlenül jó áron kapunk meg mindent!

Good Old Games (GOG)

Aki nem feltétlenül a legújabb játékokra hajt, hanem beérné régebbi, nagy nevű játékprogramokkal is, annak kiváló online “túrkáló” lesz a GOG.com. Ezen ugyanis régebbi, nagy sikerű játékok DRM mentes, sőt, olykor rengeteg extrával (a játék zenei albuma MP3 formátumban, nyomtatható poszterek, PDF kézikönyvek stb.) felturbózott változata tölthető le. A DRM mentesítéssel ugyebár sokszorosan nyerünk, hiszen így nem lesz korlátozva, hány gépre telepítjük a játékot, plusz megszabadulunk a világ egykor egyik legidiótább technikai ötletétől, a CD-s másolásvédelemtől, amely ugyan sosem jelentett igazi védelmet a kiadóknak, de a játékos kedvű felhasználók éltét hatékonyan megkeserítette. Van pár régi játék, ami hiába van meg eredeti példányba valakinek CD-n, még talán futna is a friss Windows verziókon, de maga a DRM védelem már nem támogatott azokon, így képtelenség beüzemelni a játékot is. Nos, ez a gond letudva, ráadásul tényleg nagyon olcsón vehetjük meg a programokat. Mellesleg nem csak Windowsra, hanem Linuxra és macOS-re is találunk itt csemegéket.

MightyDeals, StackSocial, Cult Of Mac Deals, TWN Deals

Evezzünk kicsit más vizekre. Van négy nagyszerű weboldal, amelyeken nem csak szoftvereket, hanem sok egyéb dolgot is jutányos áron beszerezhetünk. Érdemes mindegyiket átnézni, s ezúttal a macesek kicsit előnyben lesznek, mert az itt kínált szoftverek között többségben lesz ez a platform. Vannak azonban totálisan rendszerfüggetlen termékek is ezen oldalak kínálatában.

 • Online kurzusok: elsősorban technikai témákban, így megtanulhatunk programozni, játékokat készíteni, Excelt használni, weboldalakat oldalakat létrehozni stb. A legtöbb angol nyelvű, ezt vegye mindenki számításba, de amúgy jó minőségű, videós tananyagokról van szó.
 • VPN szolgáltatások és más biztonsági megoldások előfizetései: manapság ez fontos dolog, ha gyakran netezünk ingyenes wifi hálózatokon, feltétlenül használjunk VPN szolgáltatást közben, különben könnyedén viszik az adatainkat. Erről írtunk már ezekben a cikkeinkben. A legjobb, hogy némelyiknél nem csak az éves díj lesz kedvezményesebb, hanem kapunk ún. lifetime subscription opciót is, ami annyit tesz, hogy amíg a szolgáltatás létezik, mi azért az egyszeri díjért használhatjuk.
 • Felhőszolgáltatások előfizetései: többek között a Zoolz és társai is igen jutányos áron fizethetjük elő, a VPN-ekhez hasonlóan sokszor lifetime licenc lehetőséggel.
 • Online használható, webes alkalmazások: amelyek elindíthatók bármely rendszeren egy böngészőben.
 • Betűkészletek, grafikus segédletek: avagy szabadon felhasználható vektoros ábrák, fotók, ecsetek, Photoshop szűrők és szkriptek stb.
 • Plug-in csomagok és sablonok WordPress-hez: vagy egyéb webfejlesztéssel kapcsolatos eszközök.
 • Játékok: bár ezek elenyésző mennyiségben.
 • Hardverek, kiegészítők: itt ilyeneket is találunk, akár drónokat is, értelemszerűen ezeknél figyelni kell a kiszállítási lehetőségekre és a csomagküldési árakra, hiszen ezek már fizikai termékek.

S hogy milyen oldalakról beszélünk? Nos, ott a Stacksocial, a Mightydeals, a Cult of Mac Deals (igen, itt a szoftverek java része maces, de fentebb említettük, hogy az online szolgáltatások és kurzusok esetében ennek nincs jelentősége, márpedig azokból is akad itt bőven), s végül, de nem utolsó sorban a The Next Web Collections.

Némelyik oldal kínál olyan vásárlási modellt is a hagyományos mellé, ahol egy csomagban árulnak több terméket (több online kurzust, vagy több szoftvert), s ezeket vehetjük meg kedvező csomagáron, vagy adott esetben akár ajánlhatunk is értük annyit, amennyit fizetni szándékozunk (aztán ez utóbbi esetben vagy megkapjuk a teljes pakkot, vagy csak egy részét, ha a minimum ár alá akarunk menni ajánlatunkkal).

Setapp

Szeretnénk ismételten felhívni maces felhasználóink figyelmét, hogy akár több mint száz, jó nevű, általunk is tesztelt, ajánlásra méltónak tartott szoftvert (Ulysses, Forklift, Boom 3D, Capto, CleanMyMac, CloudMounter, Downie, Gemini, Tumult Hype, Swift Publisher, Photolemur, Disk Drill stb.) tudhatnak a magukénak – a cikk írásakor – mindössze 10 USD-s havi előfizetésért cserébe. Ráadásul ez a lista minden hónapban bővül egy-két újabb jónevű, praktikusan használható alkalmazással. Ehhez a Setapp nevű szolgáltatásra kell előfizetni.

Érdekesség, hogy egy előfizetéssel akár 5 gépen is használhatjuk a kérdéses szoftvereket, amelyeket a Setapp saját felületéről lehet telepíteni, egyetlen kattintással. Zseniális szolgáltatás, amelyért nagyon hálásak lehetünk a Macpaw csapatnak. Rengeteg pénzt lehet megspórolni így, ha a gyűjtemény kínálatában több olyan szoftvert is találunk, amelyeket napi szinten tudunk használni. A Setapp-ról itt írtunk részletes tesztet, amelynek frissítését itt találják.

Freepik, Smartmockup

Végül két izgalmas oldal azoknak, akik grafikai forrásokra vágynak. A Freepik méár többször szerepelt nálunk, mint vektoros ábrák ingyenes forrása. Ezen az oldalon döbbenetes mennyiségű, jó minőségű ábrát találunk, amelyeket szabadon felhasználhatunk saját projektjeinkhez, ha megjelöljük forrásként az oldalt ott, ahol felhasználásra kerül maga az ábra. Azonban még ennél is van jobb ajánlatunk: alig havi 3000 forintos áron előfizethetünk, amivel megússzuk, hogy bármiféle hivatkozást el kelljen helyezni a felhasználáskor, ráadásul így prémium minőségű ábrákat is letölthetünk az oldalról. A legszebb, hogy egy hónap alatt akár azt is megtehetjük, hogy napi 100 ábrát letöltünk magunknak, hiszen ezek licence állandó, vagyis később előfizetés nélkül is felhasználhatjuk őket.

Szintén remek oldal a Smartmockups, amely véleményünk szerint egy aranybánya, ha a valaki mockup képeket szeretne készíteni, villámgyorsan.

 • szép környezetben lefotózott könyvekre, amelyeken a mi borítótervünk, betördelt oldalaink láthatók;
 • profi számítógépes, okostelefonos fotókra, a képernyőkön a mi webes szolgáltatásunkkal, vagy alkalmazásunk képernyőképével;
 • bögrék fotójára a saját logónkkal;
 • egyéb témákra: magazinok, képeslapok, plakátok, járművek, zacskók, pólók, sapkák stb. Mindegyik profi fotón, vagy körbevágott változatban.

Ezek mind-mind megtalálhatók az oldalon, méghozzá a konkurensekhez képest igen kedvező árú havi díj ellenében. Jó, nem mondjuk, hogy olcsó, de ha az ember azt veszi, mennyi munkát spórol vele, miközben abszolút profi végeredményre jut, akkor nagyon megéri az árát. A Smartmockups szolgáltatásról itt írtunk korábban cikket (azóta az előfizetési rendszer változott, de a kínálat is jelentősen megnőtt).

Ne maradjon le erről sem!