Macpaw Múzeum: most megcsodálhatjuk az Apple történelmét

Korábban nosztalgiáztunk már különféle régi operációs rendszerek tekintetében, sőt, a Windows 98 és a MacOS System 7 esetében még azt is megmutattuk, miként lehet e két régi rendszert kipróbálni élesben, egyszerűen a böngészőben. Ezúttal az Apple-rajongóknak szolgálunk nyalánksággal, a MacPaw jóvoltából.

 

Macpaw Múzeum: egy kis Apple történelem

Történt ugyanis a minap, hogy a MacPaw nevű szoftverfejlesztő cég (alkalmazásaikról itt olvashatók tesztjeink) megnyitotta Kijevben saját Apple múzeumát, ahol többek között egy eredeti Macintosh 128K is helyet kapott, az Apple társalapítója, Steve Wozniak eredeti aláírásával díszítve. A múzeum kiállítási tárgyai főként az egykor New York városban üzemelő – amúgy legendás hírű – Tekserve Apple szerviz gyűjteményéből származnak. Ezekre Oleksandr Kosovan (MacPaw, CEO) talált rá egy aukción, s miután megszerezte az igazán ikonikus darabokat, immár a cég főhadiszállásán tekinthetők meg.

A kiállításra mindenki szeretettel várnak, de aki egyelőre emiatt nem tervez kirándulást Ukrajnába, annak szolgálunk egy videóval és rengeteg fotóval is a külön megnyitható galériában, erre a linkre kattintva. Nagyon jó érzés végignézni a gyűjteményt, még így fotókon is. Akkor is, ha ma már persze más idők járnak (például maces szoftvereket is bérelhetünk, szintén a MacPaw-tól).

Ne maradjon le erről sem!